Edirne

Söğütlük'te düzenleme çalışmaları tamamlandı

14:52 18 Ağustos 2017
Söğütlük'te düzenleme çalışmaları tamamlandı

Edirne Belediyesi tarafından Söğütlük Kent Ormanı ile İzzet Arseven Mesire Alanı'nda yapılan düzenlemeler sona erdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan geçen yıl Edirne Belediyesine devredilen alanda yapılan çalışmalar kapsamında içerisinde kahvaltı salonununda bulunduğu sosyal tesis Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın katılımıyla açıldı.

Edirne Valisi Özdemir, tesisin Edirneliler'e en iyi hizmeti vereceğini belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan taşkınların ardından orman içinde bulunan yapıların zarar görmesi nedeniyle hizmete kapandığını hatırlatan Özdemir, şunları kaydetti:

"Geçen yıllarda burası bir şekilde işletmeye açılmış ama taşkınlar nedeniyle hizmete ara verilmişti. İnanıyorum ki bundan sonra Edirne halkı buraya çok daha fazla sahip çıkacak. Edirne halkı buranın eski günlerini yaşaması için özlem içindeydi. Halkın bu özlemini gidereceğine inanıyorum. Burası Edirne'nin en güzel yerlerinden birisi. Edirne halkının bu isteğinin yerine getirilmesinde gayret gösteren başta Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum, hayırlı olsun diliyorum."

Başkan Gürkan da alanı "Edirne'nin akciğeri" diye tanımladığını söyledi.

Yapılan yenileme çalışmalarından sonra orman içindeki tesisi hizmete açtıklarını kaydeden Gürkan, şunları ifade etti:

"Uzun bir aradan sonra Edirneliler'in çok aşina olduğu ama doğal afetler nedeniyle uzunca bir süredir resmi anlamda kullanılamayan Söğütlük Kent Ormanı ile İzzet Arseven Mesire Alanı'nı hizmete açma günündeyiz. Bir yıl önce Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'ndan talep etmiştik. Çünkü Söğütlük Meriç'ten gelen her taşkınla adeta tarumar oluyordu. Bakanımızda sağ olsun uygun gördüler. Hem Söğütlük'ü hem de mesire alanını bize çok sembolik, yıllık 5 bin lira gibi bir bedelle tahsis ettiler. Aslında bu bir açılış değil sadece hizmete alma ama sizlerin aracılığıyla kamuoyu da duymuş olsun. Çünkü burası Edirneliler'in gelmeye çok alışık olduğu bir yer. Şu anda burada halen bir çok eksik var ama halkımızdan anlayış bekliyoruz. Zaman içerisinde yavaş yavaş bu eksiklikler tamamlanacak ve burası gittikçe vatandaşımızın daha rahat edebileceği bir yer haline gelecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.