Edirne

Roman kadınlar ürünlerini pazara çıkardı

15:29 22 Eylül 2017
Roman kadınlar ürünlerini pazara çıkardı

Edirne'de, Roman kadınlara yönelik düzenlenen "Güvenli Yarınlar Projesi" kapsamında açılan sepet örücülüğü ve süpürge yapımı kurslarını tamamlayan kadınlar kursun ardından yaptıkları ürünleri pazarda satışa çıkardı.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin Avrupa Birliği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mali Yardımlar Dairesinin desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında 43 kadın sepet örücülüğü ve süpürge yapımı kursuna katılarak meslek sahibi oldu.

Projenin ardından Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği bünyesinde hediyelik sepet, aynalı süpürge ve ot süpürge yapan kadınlar ürünlerini Ulus Pazarı'na çıkardı.

Edirne Çalışma ve İŞKUR Müdürü Şengül Çildam, Roman kadınların el ürünlerinden oluşan standı ziyaret edip, ilk alışverişi yaparak hayırlı işler diledi.

İŞKUR olarak dezavantajlı grupların istihdama katılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirten Çildam, "Bu projede süpürgecilik ve sepet örücülüğü kursunu düzenledik. Kadınlarımız kurslara katıldı. Bir başarı elde ettiler. Başarı elde eden kadınlarımız bugün burada ürünlerini satmaya başladılar. Bu bir adımdır. Amacımız kadınlarımızın bir üründen gelir elde etmeleri, aile bütçelerine katkı sağlamaları ve iş hayatı içinde yer almalarıdır" dedi.

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı da projenin sürdürülebilir olması anlamında pazarda açılan standın önemli olduğunu söyledi.

Şallı, kadınların yaptıkları ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağladıklarını da sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.