Edirne

"Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü" eğitimi

10:48 28 Eylül 2017
"Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü" eğitimi

Sağlıklı Kentler Birliği ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetimlerin Rolü" eğitimi başladı.

Kentteki bir otelde 2 gün boyunca sürecek toplantının açılışında konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, bağımlılıkların önlenmesinde yerel yönetimlerin önemli rolü olduğunu söyledi.

Vali Özdemir, şehir hayatının ve yoğunluğun insanları strese yönelttiğini ve bu durumun insanları farklı bağımlılıklara yönlendirdiğini belirtti.

Yerel yönetimlerin bu konuda etkin çalışmalar yapması gerektiğini vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Şehrin yapısı normalde insani değerlere uygun bir şekilde düzenlenmediği zaman malesef insanlar mutsuz ve huzursuz oluyor. Bu durumda insanların farklı şekillerde farklı alışkanlıklar edinmesine yol açıyor. İnsani bağlarla birbirine bağlanmayan insanlar, bağımlılıktan kurtulamaz. Onun için yerel yönetimlerin ve devletin asıl görevlerinden biri, insani bağlarla insanları birbrine bağlayacak alt yapının hazırlanmasını sağlamaktır. Onun için belediyeler ve valilik olarak asıl temel görevlerimizden birisi bunun olduğunu düşünüyorum. Hep bağımlılıkla mücadeleden söz edilir. Aslında mücadele öncesinde de yapacağımız şeyler var. Bağımlılıkta, önleme, mücadele ve rehabilistasyondan oluşan 3 aşamanın önemli olduğunu düşünüyorum. Biz genel olarak söylemlerimizde önlemeyi bir kenara bırakıp mücadele ve rahabilitasyon kısımlarının peşine düşmüşüz. Onun için önleme konusunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Önlemede başarılı olursak mücadele ve rahablitasyona ayıracağımız maddi ve manevi kaynakları aza indirgeyeceğiz."

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise, bağımlılıkla mücadele de yerel yönetimlerin üzerine düşen görevleri yapması gerektiğini belirtti.

Başkan Gürkan, "Belediyeler kent yaşamının her anıyla ilgili kurumlar. Bağımlılıkla belediyenin ne işi olur diye bir algı var. Ancak günümüzde belediyecilik, kent insanının daha sağlıklı daha konforlu hizmetler almasını zorunlu kılıyor. Bu bağlamda Edirne Belediyesi olarak üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Sağlıklı Kentler Birliği Müdürü Murat Ar da, birliğini kurulduğu günden bu yana farklı eğitim çalışmaları yaptığını söyledi.

Eğitim çalışması yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.