Edirne

-Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Akgün:

15:11 17 Ekim 2017
-Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Akgün:

Edirne Ziraat Odası Meclis Başkanı Erdal Akgün, 2017 hasat sezonunun bereketli geçtiğini söyledi.

Akgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne'nin 3 önemli tarım ürünü çeltik, buğday ve ayçiçeğinde, ortalamanın üzerinde verim alındığını belirtti.

Kış aylarında yaşanan kuraklığın, bahar yağışlarıyla telafi olduğunu ve üreticinin güzel bir sezon geçirdiğini aktaran Akgün, şunları kaydetti:

"Çok umutsuzca başladığımız, kış ayının da neredeyse kurak geçmiş olması tarım kesimin gerçekten tedirgin etti. Özellikle çeltikte yüzölçümü olarak küçük ama verim olarak çok büyük bir paya sahibiz Edirne olarak. Meriç, Arda ve Tunca nehirlerinde debilerin son derece düşük olması bütün üreticileri korkutuyordu. Bu bölgede neredeyse çeltik üretimi yapılamaz gibi gözüküyordu. Son zamanda özellikle bahar aylarında alınan iyi yağışlarla bir anlamda çiftçinin yüzü gülmeye başladı. Buğdayda ortalama 500 kilogram, ayçiçeğinde ortalama 250 kilogram çeltikte de ortalama 800 kilogram verim aldık. Verimde istediğimizi aldık ama fiyat anlamında karşılığını alamadık. Allah bize yardım ediyor, yüksek verim alıyoruz. Bazı bölgelerde verimler düşük kalsada genel anlama baktığımızda verimler ayçiçeği, buğday ve çeltikte gerçekten iyi. Çeltik, buğday ve ayçiçeğinde yüksek verim aldık. Biz üretmeye devam edeceğiz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.