Edirne

Şoförlere etkili iletişim ve stres eğitimi verildi

12:37 24 Ekim 2017
Şoförlere etkili iletişim ve stres eğitimi verildi

Edirne'de, kent içi ulaşım hizmetinde çalışan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS) şoförlerine "Etkili İletişim ve Stresle Baş Etme Yöntemleri" konulu eğitim verildi.

Aile Eğitim Programı kapsamında Devecihan Kültür Merkezi'nde, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve ETUS işbirliğinde gerçekleşen eğitimde şoförlere mesleklerinde karşılaştıkları stresli olaylar karşısında nasıl davranmaları ve yolcularla doğru iletişim konusunda bilgiler verildi.

Programda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, şoförlerin zor bir mesleği icra ettiklerini söyledi.

Şoförlüğün insan ilişkilerinin en yoğun yaşandığı mesleklerden biri olduğunu ifade eden Özbaş, şunları kaydetti:

"Her mesleğin kendine özgü sıkıntıları ve ciddi problemleri var. Bu işleri yaparken de herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil. Özellikle hizmet sektöründe çalışmak çok zor bir olay. Siz bu hizmeti verirken ne kadar özen gösterirseniz gösterin, mutlaka eleştiriler olacaktır. Bunun olması da gayet doğaldır. Hizmet sektöründe çalışanların yaptıkları hataları telafi etmesi çok zor. Bir terzi yanlış diktiği bir elbiseyi tekrar düzeltebilir ancak hizmet sektöründe bu durum oldukça zor.

Dolayısıyla sizler mesleğinizi yaparken insanları memnun etmek için yaptığınız hatanın telafisi yok bir gibi bir şey. Toplumun en alt tabakasındaki insanından en üst tabakasına kadar, en neşeli insandan en hüzünlü insanına kadar sizler hizmet veriyorsunuz. Sizler çok önemli bir iş yapıyorsunuz ve yıpranıyorsunuz. Yıpranma payını en çok hak eden meslek gruplarındansınız. Kar, yağmur, çamur demeden her koşulda hizmet veriyorsunuz."

ETUS Başkanı Hakan Giyik ise kent içi ulaşımda çalışan şoförlerin stresli bir iş yaptıklarını belirterek, "Bu seminerde uzman arkadaşlarımız bizlere stresle nasıl başa çıkarız, yolcularla en doğru iletişim nasıl kurulmalı bu konularda bilgiler verecekler. İnşallah buradan bir şeyler çıkartırız." dedi.

ETUS şoförlerine etkili iletişim ve stresle baş etme konularında eğitim veren Aile Eğitimi Uzmanı ve Sosyolog Nil Uçak Alesçi de doğru iletişimin önemine vurgu yaparak, "Doğru iletişim çok önemli. Eğer biriyle doğru iletişim kurulabiliyorsa herkesle anlaşılabilir. İletişim problemlerinin en başında ön yargı var. Hayatta hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir. Aynı konu üzerinde insanların farklı görüşleri olabilir. Her insan öfkelenebilir ve öfke doğal bir durumdur. Ama öfkeyi kontrol edip yaşanacak problem engellenmeye çalışılır.” diye konuştu.

Programın sonunda eğitime katılanlara sertifika verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.