Edirne

Keşan'da çiftçilere düve verildi

17:42 24 Ekim 2017
Keşan'da çiftçilere düve verildi

Keşan ilçesinde, Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projeleri'nin Desteklenmesi projesinde çiftçilere düveleri verildi.

Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’nda başlayan programa, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Atilla Bayazıt, şube müdürleri ve üreticiler katıldı.

Bayazıt, burada yaptığı konuşmada Keşan'da 12 genç çiftçiye 72 adet büyükbaş hayvan verdiklerini söyledi. Düvelerin, hak sahiplerine teslim edildiğini aktaran Bayazıt, şunları kaydetti:

"Bunlardan 89 tanesi hayvancılıkla ilgili projelerdir ve bu projeler kapsamında 534 tane büyükbaş hayvan dağıtacağız. Bunların ilk dağıtımını Enez ve İpsala'da gerçekleştirdik. Keşan'da 12 genç çiftçimize 72 adet büyükbaş hayvan veriyoruz. Keşan'da 5 adet küçükbaş hayvancılık projesi var. Bu kapsamda da dağıtım gerçekleştireceğiz. Yakın bir tarihte de 2 adet seracılık, 2 adet mantarcılık projemiz ile 1 adet arıcılık projemiz ve 3 adet tavukçuluk projemiz var. Yakın bir tarihte bu projeler de faaliyete geçecek ve hibeleri kendilerine ödenecek. Bu büyükbaş hayvanlarımız, Bakanlığımızın TİGEM aracılığı ile geliyor. İthal olan bu hayvanlarımız genç çiftçilerimize hayırlı olsun. Genç çiftçilerimizin, köyde kalmaları ve istihdamı sağlamaları açısından biz bu projeyi önemsiyoruz.

Dağıtılan bu hayvanlar ileride çoğalacak ve sürü haline geleceklerdir. 2016 yılında 151 proje vardı ve birçoğu başarılı bir şekilde devam etmektedir. Keşan'da toplamda, genç çiftçi projesi başlığı altında 25 adet proje yürütülüyor."

Konuşmanın ardından düveler teslim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.