Edirne

Azerbaycan Milli Bayrak Günü

15:01 08 Kasım 2017
Azerbaycan Milli Bayrak Günü

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, 9 Kasım Azerbaycan Milli Bayrak Günü dolayısıyla Trakya Üniversitesi'nde (TÜ) kutlama programı düzenledi.

TÜ Bolcaana Yemekhanesi önündeki etkinlik saygı duruşu, Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunması ile başladı.

Etkinliğe, TÜ'de okuyan Azerbaycanlı öğrenciler başta olmak üzere çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesi katılarak Azerbaycan'ın bayrak gününü kutladı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, Azerbaycan ve Türkiye'nin iki kardeş ülke olduğunu söyledi.

Dernek olarak her zaman Azerbaycanlı öğrencilerin yanında olduklarını belirten Çalışkan, "Dernek olarak ve TÜ’de öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenci kardeşlerimizle Azerbaycan Milli Bayrak Günü’nü kutluyoruz. Bayraklar ülkeler için şereftir, onurdur ve iyi bir şekilde temsil edilmeleri gerekiyor. Bizde can Azerbaycan, kardeş ülkemiz Azerbaycan için bir aradayız." ifadelerini kullandı.

- Tek millet iki devlet

TÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü doktora öğrencisi Aynur Abagürova, da, "Bayrağımızın onaylandığı günü kutluyoruz. Türkiye için vatan, bayrak nasıl öne arz ediyorsa bizim için de aynı şeyleri ifade ediyor. Bugün bizim için önemli bir gün. Burası da bizi vatanımız ve bu günü hep birlikte kutluyoruz. Bu özel günü kutlamaktan geri kalmak istemedik. Türk bayrağıyla Azerbaycan bayrağı zaten hemen hemen aynı. Tek millet iki devlet diyoruz ve hemen hemen aynı bayrak." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.