Edirne

10 Kasım'a doğru

14:16 09 Kasım 2017
10 Kasım'a doğru

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla yad ettiğini belirtti.

Belediye Başkanı Gürkan şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük kurtarıcı, büyük devlet adamı, eşsiz deha Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurlamanın 79. yılındayız. Yok olmak üzere olan bir milleti küllerinden doğuran, Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği mücadele ile tüm mazlum milletlere örnek olan Mustafa Kemal Atatürk, sadece vatan topraklarını değil, demokrasiyi, cumhuriyeti, laikliği ve çağdaşlığı da bu ülkeye kazandırarak, büyük bir başarıya imza atmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı bu değerler, 79 yıldır Türk Milleti’ne rehberlik etmekte ve rehberlik etmeye de devam edecektir. Atatürk'ün en büyük eserim dediği laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Onun izinde ilerlemeye her ne pahasına olursa olsun devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.