Edirne

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

17:26 09 Kasım 2017
Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milli Eğitim müdürü Cırıt, mesajında, Kurtuluş Savaşı'nın eşsiz başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 79. yıl dönümünde saygı, sevgi, rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyetinin mimarı, Türk milletinin tarih sahnesindeki seyrini değiştiren bir lider olduğunu aktaran Cırıt, şunları kaydetti:

"Askeri alanda gösterdiği üstün kahramanlıkları, liderlik ve yetkin devlet adamlığı vasıfları ile Türk Milletinin gücünü, Anadolu topraklarının ruhunun sesini tüm dünyaya duyuran ve bunun neticesinde akıl ve vicdanlarda hayranlık uyandıran yüce insan… 'Az zamanda çok ve büyük işler başardık' ifadesi ile sadece askeri alanda yapılan başarılar değil, bilimde, sanatta, sporda, eğitimde, sosyal ve siyasi hayatın her alanında da yapılan yenilikler, bugünkü nesillerin inşasına zemin hazırlamıştır kuşkusuz. Azmin, inancın, dehanın sarsılmaz gücüdür Mustafa Kemal Atatürk... Toplumumuzu hakikat hedefine, mutluluk hedefine ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, öteki milletin geleceğini yoğuran irfan ordusu. Bir millet savaş meydanlarından ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçları ancak irfan ordusu ile ayakta durabilir. Bu ikinci ordu olmadan, birinci ordunun hizmetleri ve kazandıkları yok olur. Bizler irfan ordusunun neferleriyiz, ruhun şad olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.