Edirne

Edirne'nin kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü

10:28 24 Kasım 2017
Edirne'nin kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne'nin kurtuluşunun 95. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Gürkan, Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan Edirne'nin, Mudanya Ateşkes Antlaşması'yla ebedi Türk yurdu olduğunu belirtti.

Edirne'nin doğum gününü kutladıklarını vurgulayan Gürkan, "O günden bugüne tam 95 yıldır bu topraklarda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında cumhuriyetle, demokrasiyle nefes almaya devam ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 'Ya İstiklal ya ölüm' parolasıyla yola çıkan Türk milleti, sadece düşmana karşı değil, yokluğa, açlığa ve imkansızlığa karşı da direndi. Bu topraklarda yaşayan her bir birey vatanı, toprağı ve özgürlüğü için adeta canını hiçe sayarak emsalsiz bir mücadele sergiledi. 1361 yılında 1. Murad Hüdavendigar’ın fethinden sonra birçok kez işgalle uğrayan Edirne, Mudanya Ateşkes Antlaşmasıyla 25 Kasım 1922 yılında bir daha terk edilmemek üzere ebedi Türk Yurdu olarak adını tarihe yazdırdı." ifadesini kullandı.

Gürkan, mesajında şunları kaydetti:

"Ve bizler o günden bu güne tam 95 yıldır, bu topraklarda Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, ilke ve devrimlerinin rehberliğinde cumhuriyetle, demokrasiyle nefes almaya devam ediyoruz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, cumhuriyetin en önemli kalesi olan Edirne, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin savunucu ve yılmaz bekçisi olarak; bağımsızlığından ve özgürlüğünden ödün vermeden sonsuza kadar varlığını sürdürmeye devam edecektir. Bu anlamlı günde, bu toprakları canıyla, kanıyla savunan; dişiyle tırnağıyla mücadele ederek, vatanı uğruna canını bir an olsun feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, fikirleri ve devrimleriyle yolumuzu aydınlatan, farklı kültür ve inançtaki insanları vatan adı altında tekrar bir araya toplayarak, bu cennet topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Vatan size çok şey borçlu."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.