Edirne

3 Aralık Dünya Engeliler Günü'ne doğru

12:02 29 Kasım 2017
3 Aralık Dünya Engeliler Günü'ne doğru

Faika Erkurt Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri, öğrencileri ve velileri, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü dolayısıyla Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu'nu ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 Aralık'ta gerçekleştirecekleri etkinliklere davet eden öğretmenler, engellilere verdikleri destekten dolayı Edirne Belediyesi adına Tanrıkulu'na teşekkür belgesi sundu.

Tanrıkulu, Edirne'yi engelsiz kent yapmak için uzun zamandır çalıştıklarını ifade etti.

Herkes için güzel bir şehir tasarladıklarını anlatan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Şehri dizayn ederken, engellilere göre dizayn etmeye çalışıyoruz. Engelsiz kent bayrağı almak için birçok kurum ile işbirliği içerisindeyiz. 27 yıldır engelliler ile birlikte çalışıyor, onlarla birlikte olmaya çalışıyorum. Edirne Belediye Başkanı ile birlikte Engelsiz Yaşam Merkezi’ni açtık, engelli araçlarını şarj edebilecekleri istasyonlar kurduk, onlarla birlikte piknikler yaptık. Okulumuza çok teşekkür ediyorum. Annelerin de ellerinden öpüyorum. Engelli anneleri çok özel; onları mutlu kılabiliyorsak, bizden daha mutlusu olamaz. Toplumsal hayatı engeliler ile paylaşmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.