Edirne

Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete girdi

18:04 29 Kasım 2017
Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete girdi

Edirne İçme Suyu Arıtma Tesisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın Ankara'dan gerçekleştirdiği toplu açılış töreniyle hizmete girdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından kentin su sorunun çözmek amacıyla yapılan tesis 20 milyon liraya mal olurken isale hattı ile yıllık yaklaşık 20 milyon metreküp su iletilecek.

Toplu açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, tesisin kente hayırlı olmasını diledi.

Edirne'nin su ihtiyacının karşılanmasına önemli katkı sağlayacağını ifade eden Özdemir "Açılışı yapılan içme suyu içme suyu arıtma tesisi Edirne şehir merkezinin 2050 yılına kadar içme ve sanayi suyu ihtiyacını karşılayacak. Kayalıköy Barajı'ndan alınacak ham su tesiste arıtılarak şehir şebekesini besleyen depolara aktarılacak. Ayrıca bakanlığımızca Edirne'ye aralarında Ergene Havzası'nın on üçüncü ve son arıtma tesisi olan Keşan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni hizmete açıyoruz. Edirne'ye kazandırılan bu tesisler hayırlı olsun." diye konuştu.

-Fidan Cumhurbaşkanı Erdoğan adına

Törende tesisin bahçesine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan adına fidan da dikilirken, bu 15 yıldaki Türkiye genelinde 4 milyarıncı fidan oldu.

Ağaçlandırma seferberliği kapsamında milyonlarca fidanın toprakla buluştuğunu belirten Özdemir "Bugün ayrıca talimatınız ile hayata geçirilen ağaçlandırma seferberliği kapsamında zat-ı aliniz adına dört milyarıncı fidanı toprakla buluşturuyoruz. Adınıza dikeceğimiz fidan ile son 15 yılda toprakla buluşturulan fidan adedi 4 milyar rakamına ulaşmış olacak." ifadelerini kullandı.

Toplu açılış töreni kapsamında Edirne'de yapımı tamamlanan 43 tesis daha hizmete girdi.

Törene, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Güler, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, DSİ 11. Bölge Müdürü Nesip Özden, DSİ çalışanları ve vatandaşlar katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.