Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:46 06 Aralık 2017
Edirne'den kısa kısa

Trakya Üniversitesinde, Kosova Tanıtım Günü düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle Kosova tanıtıldı.

Türk ve Kosova milli marşlarının okunmasıyla başlayan programın açılışı, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan tarafından yapıldı.

Çalışkan, açış konuşmasında,"Yarınlar Bizim İçin" adlı proje kapsamında ülke tanıtım günleri düzenlediklerini belirterek, Trakya Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik de çeşitli sosyal faaliyetler ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Etkinlikte Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Kosova temsilcilerinden Kamil Imami ve Hazbiye Salaşi ülkelerini tanıtan sunum yaptı.

- "Işık ve mekan algısı"

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri "ışık ve mekan algısı" adlı çalışmaya katıldı.

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü işbirliği ile temel tasarım dersi kapsamında gerçekleştirilen çalışma Kaleiçi semtinde gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmada, öğrenciler Edirne-Kaleiçi bölgesinde kentsel alanda ışık-gölge-mekan-insan ve kent bağlamları üzerine temellendirdikleri sorgulamalarını, kolaj yöntemi ile ifade ederek tartıştı.

- Çocuk istismarı farkındalık semineri

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından topluma hizmet uygulamaları kapsamında Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Onat Kocabıyık danışmanlığında çocuk istismarına farkındalık oluşturmak amacıyla konferans düzenlendi.

Psikolog Öznur Şahin, konferansta yaptığı sunumda, çocuk ihmali ve istismarı hakkında bilgiler vererek, bu konuda aileler ve öğretmenler bilinçlenmesinin önemine işaret etti.

Avukat Bedia Mutlu Mirzabey ise Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi ile Türk Ceza Kanunu hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.