Edirne

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

16:07 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Kudüs'ün Müslümanlar'ın onuru, namusu, izzeti ve ilk kıblesi olduğunu bildirdi.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın "çılgın ve tutarsız" bir insan olduğunu belirtti.

Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan etmesinin çılgınca bir adım olduğunu aktaran Demirkıran, şunları kaydetti:

"Kudüs Müslümanlar'ın onuru, namusu, izzeti ve ilk kıblesidir. Şüphesiz ki Trump, çılgın ve tutarsız bir insan. Ancak Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi attığı en çılgın bir adımdı. Böyle bir kararın ardından yaşanacak olayların hesabını ne tarih önünde ne de insanlık vicdanında veremez. Ne yazık ki Müslümanlar'ın birbirine düşmüş halinden en çok yararlanan ülke İsrail. İslam ülkeleri birbirleriyle ve kendi iç problemleriyle boğuşurken, İsrail adım adım Arz-ı Mev’ud hedefine, büyük İsrail’i kurmaya yürüyor. Şu iyi bilinmelidir ki Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir ve kıblemizdir. Kudüs bir İslam şehridir ve böyle kalmaya devam edecektir. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu duruma bakıp kimse ellerini ovuşturmasın, iştahını kabartmasın. Bu coğrafya Moğol istilalarını, Haçlı seferlerini bertaraf etmeyi nasıl başarmışsa, İsrail’in, ABD’nin planlarını da öyle boşa çıkaracak ve tarihin çöplüğüne atacaktır."

İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olan Türkiye’nin ABD ve İsrail’e karşı atacağı adımların arkasında olacaklarını vurgulayan Demirkıran, "Ancak laf değil, icraat istiyoruz. Gelinen noktada biz hükümetten ilk somut adım olarak Mavi Marmara anlaşmasını iptal etmesini istiyoruz. Çünkü o anlaşmanın altında İsrail’in başkenti olarak Kudüs gösterilmiştir, bu kabul edilemez bir durumdur. Bu uyarılarımızı bir kardeşlik vazifesi olarak yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.