Edirne

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

18:05 07 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Muştu, yaptığı yazılı açıklamada, ABD yönetiminin, Telaviv’deki elçiliğini Kudüs’e nakletmesine yönelik açıklama ile Kudüs’ün uluslararası hukuk nezdindeki statüsünü değiştirmeye yönelik bu girişimin, kabul edilemez olduğunu belirtti.

İsrail rejiminin, Kudüs ve burada yaşayan Müslümanlar ve Hristiyanlar aleyhine yaptığı sistematik şiddet faaliyetleri ile işgali daha geniş bir alana taşımasının tahammül sınırlarını aştığını aktaran Muştu, şunları kaydetti:

"Bölge toplumlarının kendi aralarındaki çatışmaları fırsat bilerek İsrail, Kudüs ve Filistin toprakları üzerinden tüm İslam ümmetine alenen savaş açmayı göze alabilmektedir. Şayet ABD yönetimi, Telaviv’deki elçiliğini Kudüs’e naklederse, bu hareket bölgede öngörülemeyecek neticelere varacak bir sarmala sebep olacaktır. BM kararlarına rağmen İsrail, şehirde sürdürdüğü işgal politikasının bir parçası olarak Yahudi yerleşimleri vasıtasıyla Müslümanları ve Hristiyanları tecrit etmekte demografik yapıyı Müslümanlar aleyhine değiştirmekte ve şehri Müslümanlardan 'arındırmak' için elinden geleni yapmaktadır. ABD yahut başka bir devletin ya da uluslararası örgütlerin daha önceki karar ve uygulamalarını değiştirse dahi Müslümanlar nezdinde bu işgal kesinlikle kabul edilmeyecek ve içselleştirilmeyecektir. Süreç ne kadar uzun sürerse sürsün, Kudüs’ün özgürlüğünden vazgeçmeyecek ve bu işgali sona erdirmek amacı ile mücadele etmekten geri durulmayacaktır. Kudüs Müslüman şehridir, siyonizme ve işgale boyun eğmeyecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.