Edirne

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki

11:16 09 Aralık 2017
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, bir kültür mirası olan Kudüs’ün kaderini emperyalist ABD, işgalci İsrail'in değil kadim Filistin halkının belirleyeceğini bildirdi.

Zobar, yaptığı yazılı açıklamada, alınan kararın bölgedeki karışıklığı arttıracağını belirtti. Kudüs'ün kutsal bir şehir olduğunu aktaran Zobar, şunları kaydetti:

"Kudüs medeniyetlerin doğduğu bir kültür beşiği olması nedeniyle işgalci bir devlete bırakılamayacak kadar önemli bir yerleşkedir. Trump’ın bu vahim hamlesine karşı gün mazlum Filistin halkını yalnız bırakmama günüdür. Bir kültür mirası olan Kudüs’ün kaderini emperyalist ABD, işgalci İsrail değil kadim Filistin halkı belirleyecektir. İşgalci devletlere karşı alınacak tavırda en şaşmaz pusula herhangi bir ülkenin bayrağına hakaret edilmesine müsaade etmeyen tüm ülkelerin tam bağımsız olması gerektiğinin altını çizen büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.' veciz sözü olmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.