Edirne

Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 87. yıl dönümü

15:46 20 Aralık 2017
Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 87. yıl dönümü

Vali Günay Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 87. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özdemir, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne'yi üçüncü kez ziyaret edişinin 87. yıl dönümünün kutlandığını belirtti.

Özdemir, şunları kaydetti:

"Değerli Edirneliler, Atatürk, Edirne’ye üçüncü kez gelişinde Selimiye Camisi'ni ziyaret eder. Minberle avize arasında durur ve etrafındakilere 'Beyler, hiçbir dine bağlı olmayan kalp istirahatten mahrumdur. Bakınız ecdadımız İstanbul'un fethinden tam 125 sene sonra, bu şaheser camiyi İstanbul'da değil de Edirne'de yaptırmış, böylece Edirne'ye mührünü basmış, tapulaştırmıştır. Dahi Mimar Sinan, sanat ve din aşkıyla bu eseri bina etmiştir' der. Cami çıkışında vatandaşlarla ilgilenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 21 Aralık’ta geldiği Edirne'den, 25 Aralık 1916 günü büyük bir törenle doğu cephesine uğurlanır.

Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Atamızın yaşamını, düşüncelerini tüm yönleriyle gençlerimize öğretmek, genç kuşakları onun düşünceleri doğrultusunda geleceğe hazırlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Serhat şehri Edirnemize gelişinin yıl dönümünde saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.