Edirne

Yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğu ertelendi

16:05 21 Aralık 2017
Yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğu ertelendi

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğunun ertelediğini belirtti.

İnağ, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılında yapılan yasal düzenleme ile tüm ticari işletmelerin yeni nesil yazar kasa kullanımının zorunlu hale getirildiğini ancak esnaf ve sanatkarlardan gelen yoğun talep üzerine birliklerinin ve konfederasyonun çalışmaları sonucu bu zorunluluğun 01 Ocak 2018 tarihine ertelendiğini hatırlattı.

Esnaf ve sanatkarların içinde bulunduğu ekonomik zorluk göz önüne alınarak yeni nesil yazar kasa kullanım zorunluluğunun tekrar ertelenmesi yönünde taleplerini ilettiklerini ifade eden İnağ, açıklamasında şunları kaydetti:

"Konfederasyonumuzun çalışmaları sonucu 2014 yılı cirosu 150 bin liranın altında olan esnaf ve sanatkarlarımız, eski nesil yazar kasalarını, herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın bu cihazların mali hafızaları dolana kadar kullanabilmelerine olanak sağlayan yasal düzenleme yapılmıştır. Mali hafızası dolan veya herhangi bir nedenle mali hafıza değişimi gerektiren bir durumda eski nesil cihazlara yeni mali hafıza takılmayacak, bunun yerine yeni nesil yazar kasa kullanımı zorunlu olacaktır. Mali hafızası dolması veya herhangi bir nedenle mali hafızanın değiştirilmesi zorunluluğu doğması halinde, bu durumun meydana geldiği tarihi takip eden 30 gün içinde yeni nesil yazar kasaların alınması ve kullanılması zorunludur."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.