Edirne

AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

12:23 28 Aralık 2017
AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ile Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Savran, yurt için ve yurt dışında çekilen fotoğrafları inceleyen Savran, "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde toplam 4 fotoğraf için oy kullandı.

Savran, oyunu "haber" kategorisinde, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ni görüntüleyen Elif Öztürk'ün "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" fotoğrafına ve Alaa Mohammad'in "Suriye'de çatışmazlık bölgelerine saldırılar" başlıklı fotoğraflardan yana kullandı.

"Yaşam" kategorisinde Zekeriya Karadavut'un objektifine yansıyan "Kostak profesyonel yürüteçle yuvasına döndü" başlıklı fotoğrafı oylayan Savran, "spor" kategorisinde ise Abdullah Coşkun'un Türkiye Ampute Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonu olduğu maçın ardından çektiği "Türkiye'nin sevinci" isimli fotoğrafa oy verdi.

Savran, zamanı donduran bu fotoğrafları görmelerini sağlayan AA'nın ince ruhlu, emektar ve sanatçı foto muhabirlerine teşekkür etti.

- Edirne Emniyet Müdürü Kurt 3 fotoğrafa oy verdi

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt da "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde 3 fotoğraf için oy kullandı.

Kurt, "haber" kategorisinde "Müslümanlara engelleme" başlıklı Issam Rimawi'nin çektiği, İsrail'in ramazan ayının üçüncü cuma namazını Mescid-i Aksa'da ibadet ederek geçirmek isteyen 40 yaşın altındaki erkeklerin geçişine izin vermemesini konu alan fotoğrafa oy verdi.

Fotoğrafları da tek tek inceleyen Kurt, "yaşam" kategorisinde oyunu Arif Hüdaverdi Yaman imzasını taşıyan, orta ve güney kesimlerinde yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle çok sayıda vatandaşın açlık, salgın hastalık tehdidiyle karşı karşıya kaldığı Somali'de kolera sebebiyle babalarını kaybeden iki yetim kardeşin oyun oynamasını yansıtan "Somali'de çocukların oyunu" isimli fotoğraf için kullandı.

Emniyet Müdürü Kurt, "spor" kategorisinde ise Mustafa Yalçın'ın "Olympioque Lyon taraftarlarının saldırısı" başlıklı fotoğrafını oyladı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.