Edirne

Keşan'dan kısa kısa

10:23 02 Ocak 2018
Keşan'dan kısa kısa

Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünün 2017'de çalışmalarını başarılı şekilde gerçekleştirdiği bildirildi.

Keşan Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, veteriner işleri müdürlüğünün 2017'deki vektör mücadelesini başarıyla tamamladığı belirtildi.

Lavra mücadelesine öncelik verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

- Haşere ile mücadele

"Bunun için öncelikle sinek üreme alanları ile fiziksel mücadelemiz tüm yıl boyunca devam etmektedir. En önemli sivrisinek jit alanlarından biri olan dere yataklarının ıslahı sağlanıp su akış debilerini yükseltme çalışmaları yapılmış suyun akış hızını azaltan faktörler ortadan kaldırılmıştır. Karasinek jit alanları olan çöp konteynerleri düzenli olarak ilaçlanmış, kireçlenmesi sağlanmıştır.

Ayrıca çöp konteynerlerinin dezenfeksiyonu için konteyner yıkama aracı alınması talebinde bulunulmuştur. Vektörler ile mücadele çalışmalarımız 12-21 günlük periyotlar halinde çöplük alanları, pazar yerleri, gübrelik alanlar ahırlar, rögarlar, çeltik alanları, dereler, kuyular, kanalizasyon, göletlerde olmak üzere yaklaşık 455 hektar alanda 8 defa tekrarlanarak toplamda 3 bin 640 hektar alana yapılmaktadır."

Sahil alanlarında da çalışmalar yapıldığı belirtilen açıklamada, "Kemirgenler ile mücadelede fosseptikler, bodrumlar, rögar girişleri, kanalizasyon çıkışları, terk edilmiş binalarda rodentisit kullanılarak kemirici popülasyonu kontrol altında tutulmaktadır. Rodentisitlerin içindeki acımtırak bitrex maddesi ile hedef dışı diğer canlıların zarar görmesi engellenmiştir." denildi.

Açıklamada, sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili çalışmaların da sürdüğü kaydedildi.

- Belediye Meclis toplantısı

Keşan Belediye Meclis toplantısının 4 Ocak'ta yapılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Mehmet Özcan başkanlığında toplanacak Keşan Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanacak.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.