Edirne

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

16:08 09 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Gürkan, yayımladığı kutlama mesajında, demokrasinin temel taşlarından biri olan basının kurumlar ile vatandaş arasında bilgi akışını sağlayarak, demokrasinin korunmasında, toplumun bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının sağlanması konusunda önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Demokratik bir ülkenin en vazgeçilmez unsurlarından birinin de özgür ve bağımsız bir medya olduğunu anlatan Gürkan, şunları kaydetti:

"İnsanlık var olduğu günden bu yana bilgiye ihtiyaç duymuştur. Karşılıklı haberleşme ve bilgi alışverişi ihtiyacının sağlanması adına ortaya çıkan basın ve gazetecilik mesleği; gelişen teknoloji ile hayatımızın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. İnsanlar arasındaki bu bilgi paylaşımını sağlamak adına ortaya çıkan gazetecilik mesleğinin önemi her geçen gün giderek artmaktadır.

İçinde bulundukları şart yada koşullar ne olursa olsun görevleri peşinde koşan gazetecilerimizi, halkı bilgilendirmek adına mücadele vermekte; kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak, kamu ile vatandaş arasında köprü görevi yürütmektedir.

Yaşadıkları kentin sorunlarını gündeme taşıyarak biz idarecilerin çalışmalarına yardımcı olan, topluma ayna tutan ve çözüm odaklı önerileriyle kentin gelişimine katkıda bulunan gazetecilere üstlendikleri bu önemli görevden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Hiç kuşkusuz ki, haber ve bilgi akışının kitlelere ulaştırılması konusunda çok önemli bir misyona sahip olan gazetecilerin çalışma şartlarının bir an önce iyileştirilmesi gerekmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilere yönelik baskıların olmadığı, haberlerin sansürlenmediği, gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı ceza almadığı, hapislerde yatmadığı; kısacası gazetecilerin sadece gerçekleri yansıtabildikleri; halkın daha çok gazete ve dergi okuyarak demokrasiye ve Cumhuriyete katkı sağladığı bir Türkiye diliyor; kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına günün her anında yılmadan, gece, gündüz demeden, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde hangi şartlarda olursa olsun görevini başarıyla yerine getirmeye çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.