Edirne

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

16:11 09 Ocak 2018
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Edirne'de bazı siyasi partiler, oda başkanları ile meslek örgütleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Edirne Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve Borsa Meclis Başkanı Fedai Canım, ortak yayımladıkları mesajda, basının aydınlatıcı, iyi ve doğruyu tarafsızca gösteren, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin yılmaz savunucusu olan bir güç olduğu belirtildi.

Basın kuruluşlarının siyasi, ekonomik ve kültürel değerlerin korunması ve geliştirilmesinde çok önemli misyonları olan kurumlar olduğunu vurgulanan mesajda, "İletişim çağının yaşandığı ve teknolojinin hızla değiştiği günümüzde, gazetecilik mesleğini yapanların çalışma koşulları, bu değişime ayak uydurmada zorluk yaşamaktadır. Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru ve tarafsız haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. Şehrimizde görev yapan gazetecilerimiz bu görevi başarıyla sürdürmektedir. Tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü camiamız adına içtenlikle kutlarız. " ifadesi kullanıldı.

-Saadet Partisi

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Demirkıran da basın mensuplarının günlerini kutladı.

Demirkıran, mesajında, gazetecilerin görevlerinin önemli olduğu kadar işlerinin de bir o kadar zor olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Günümüzde 4. kuvvet olarak tanımlanan basın, gücünü olumlu veya olumsuz yönde kullanabilmektedir. Bağımsız, hak ve adaletten yana, kişi hak ve dokunulmazlıklarına önem veren, halkın, mazlumun, haksızlığa uğramışın yanında yer alan basın, günümüz için de geleceğimiz içinde çok önemli bir görevi yerine getirmiş olmaktadır. Bölge insanımız gazeteler vasıtasıyla yetkililere ulaşabilmekte, sorunlarını dile getirebilmektedir. Saadet Partisi olarak şehrimize, ülkemize ve dünyaya ait ve insana dair her türlü yapıcı, sorun çözücü konularda gazeteci arkadaşlarımızın yanında olduk ve bundan sonra da olacağız. Saadet Partisi olarak tekrar günlerini kutluyor, kendilerine kolaylık ve başarılar diliyoruz."

-Meslek örgütleri

Trakya Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Emre Sedef ise gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması ve mesleğin yeniden itibarının sağlanması gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin içerisinde bulunduğu şartlar nedeniyle kutlama günü olmaktan uzaklaştığını savunan Sedef, "Meslektaşlarımız, günümüzde pek çok hakkı elinden alınan, sıfır güvenceyle çalıştırılan, bir kalemde işsiz bırakılan, bir atmosferde görevlerini yapmaya çalışmaktadırlar. Tüm bu nedenlerle de 10 Ocak'lar meslektaşlarımız için ne yazık ki bir kutlama vesilesi olmaktan çıkmıştır. Temennimiz, gazetecilerin hak ettikleri güvencelere kavuşturulması, haklarının ve hukuklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin itibarının yeniden sağlanmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

-Yeşilay Edirne Şubesi

Yeşilay Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç de gazetecilerin bir mesleğin mensubu olmaktan ziyade, doğrunun, gerçeğin ve ideallerinin peşinde koşan, saygıdeğer kişiler olduğunu bildirdi.

Gazetecilerin hayatın birçok alanında, zor şartlar altında dahi, bilgiye ulaşıp sunmaya çalıştıklarını aktaran Bilgiç, şunları kaydetti:

"Bu anlamda gazeteciler var olan bugünümüz ve geleceğimiz için önem arz etmektedir. Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Basın denilince öncelikle akla gazeteciler gelmektedir. Gazetecilik; fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Gazeteciler; gecenin en geç saatlerinde, yağmurda, karda, kışta, soğukta, ailelerinden zaman ayırarak ve canları pahasına en iyi, en doğru haberleri topluma objektif olarak yansıtmaktadır. Toplumun haber alma ihtiyacını zor şartlarda fedakarca karşılayan, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan gazeteciler; ülkemizin, ve özellikle Edirnemizin sesini gündeme taşıyarak, milletin vicdanına ses, dertlerine umut olmaktadır. Bugüne kadar Yeşilay olarak, bizlere bağımlılıklar ile mücadele kapsamında, duyarlı gazetecilik anlayışıyla bilinç oluşturmada katkı sağlayan, destek olan tüm gazetecilerimize Edirne Yeşilay Şubesi adına teşekkür ediyorum. Bu zorlu ve meşakkatli görevlerinde tüm gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günlerini kutluyorum."






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.