Edirne

Edirne ve Gümülcine arasında ticaret bağı kuruluyor

13:35 12 Ocak 2018
Edirne ve Gümülcine arasında ticaret bağı kuruluyor

Yunanistan'ın Gümülcine şehrinde faaliyet gösteren Rodopi Profesyonel Meslek ve Ticaret Dernekleri Birliği Başkanı Vafiadis Anestis ve beraberindeki heyet, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren'i ziyaret etti.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Zıpkınkurt ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ve Edirne'ye katkı sağlayacak çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Oda hakkında bilgi veren Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Edirne konum itibariyle Türkiye'nin Avrupa'ya açılan yüzü. Bu kapsamda komşu ülkeler ile bağlantılarımızı her zaman sıkı tutuyor. Bulgaristan ve Yunanistan ile çeşitli projeler yürütüyoruz. Yunanistan'ın Selanik, Dedeağaç, Kavala ve Drama gibi şehirleri ile işbirliklerimiz var. Sınır Ülkeleri ile ticaret hacmini geliştirecek her türlü projede girişim sağlamak adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Bu kapsamda şehirlerin ihtiyaçları belirlenerek sektörel bazda toplantılar düzenlenebilir, Gümülcine ve Edirne arasında da işbirliği yapılabilir."

Zıpkınkurt, TSO'nun projeleri, katıldığı fuarlar, düzenlediği toplantılar, iş gezileri ve diğer faaliyetleri de anlattı.

Anestis ise ortak projeler yaparak, iki şehre de katkıda bulunmak istediklerini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.