Edirne

Tarihi bina turizm merkezi olacak

16:18 22 Ocak 2018
Tarihi bina turizm merkezi olacak

Edirne Belediyesi, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamındaki ilk projesini uygulamaya başladı.

Edirne Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bütçesi 504 bin avro olan "Yambol ve Edirne- Tunca'nın iki şehri" projesi kapsamında Edirne Belediyesi'ne ait tarihi binanın restorasyonunu gerçekleştirmek için yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.

Proje kapsamında, Edirne’deki yatırım faaliyeti olarak Edirne Belediyesi’nin Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü olarak hizmet vermiş olan, Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulunca 2. grup sivil mimari örneği olarak tescil edilmiş olan tarihi binanın restorasyonu gerçekleştirilecek.

Açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın da görüşlerine yer verildi.

Gürkan, Edirne Belediyesi olarak IPA kapsamında ilk kez proje uygulaması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Türkiye ve Bulgaristan’dan 33 proje hibe almaya hak kazanmıştı. 33 projeden toplam hibe bütçesi 8 milyon 200 bin avro, bunun yaklaşık 1 milyon avrosu ise Edirne Belediyesi’ne ait. Yambol Belediyesi ile gerçekleştirdiğimiz bu proje dışında 3 projemiz daha var. Oldukça zor bir süreç olan bu projeleri başarıyla atlattık. Bu proje kapsamında Edirne Belediyesi’ne ait Ulaşım Hizmetleri binasını restore edeceğiz ve turizm merkezi haline getireceğiz. Proje kapsamında ayrıca iki kentin turistik cazibesini arttırmak için aktiviteler yapılacak. Yambol’da düzenlenen Kukerlandia Festivali Edirne’de, bizim Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri ise Yambol’da, 2’şer günlük etikliklerle düzenlenecek. Edirne ve Yambol’da fotoğraf sergileri, bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek. Bu proje iki kentin de tanıtımına büyük bir katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.