Edirne

Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

09:51 23 Ocak 2018
Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun, bombalı suikastle katledilmesinin 25. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bircan, mesajında, büyük gazeteci Mumcu'nun yokluğunun hiçbir zaman doldurulamadığını dile getirdi.

Mumcu'nun yaşamını, Atatürk ilke ve devrimlerine, toplumun aydınlanmasına, kirli ilişkilerin ve doğruların ortaya çıkmasına adadığını aktaran Bircan, şunları kaydetti:

"Onun öngörüsü tartışılmazdı, Mumcu 'tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar.' diyerek 30 yıl önceden bugünleri gördü. Dinin siyasallaştırılması sorunu üzerinde ilk o durdu. O günümüzü yıllar öncesinden görüp yaşanacakları söyledi ve bizi uyardı. Aldığı ölüm tehditlerine rağmen doğruları söylemeye son nefesine kadar devam etti."

Bircan, gazeteciliği, insanlığı, düşünceleri ve yaptıklarıyla herkese örnek olan Uğur Mumcu'yu özlemle andığını ifade ederek, "Bir Atatürk devrimcisine yaraşır şekilde yaşayan, mücadele eden, örnek aydın ve gazeteciliğiyle Uğur Mumcu hep aklımızda ve gönlümüzde yaşayacak." sözlerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.