Edirne

Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

17:10 23 Ocak 2018
Uğur Mumcu suikastinin 25. yılı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, gazeteci ve yazar Uğur Mumcu'nun, bombalı suikastle katledilmesinin 25. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gürkan, mesajında, demokrasi şehidi Mumcu'yu özlemle andığını belirtti.

Mumucu'nun hayatı boyunca gerçekleri yazdığını aktaran Gürkan, şunları kaydetti:

"Kocaman bir yüreğe ve cesur bir kaleme sahip olan Uğur Mumcu, yaşamını toplumun gerçekleri öğrenmesine adadı. Özgürlüğün simgesi, Cumhuriyet’in sesi olan Mumcu, karanlığa karşı kalemiyle mücadele etti yazdığı gerçeklerle Türk milletinin yolunu aydınlattı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan aydınlanma devriminin yılmaz savunucularından biri olan Uğur Mumcu, mertçe, korkusuzca, canı pahasına doğruları dile getirmekten bir an bile vazgeçmedi. Onun yaşam felsefesi, bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasiydi. Hukukun üstünlüğüne inandı, adalet için mücadele etti. Türk halkında derin izler bırakan yurtsever, cesur ve aydınlık kalem, cumhuriyeti, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan Uğur Mumcu'yu 25. ölüm yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyor, nice uğurlar yetişmesini diliyorum."

Gürkan, ayrıca mesleğini büyük özveriyle yaparak halkın sevgisini kazanan ve 24 Ocak 2001'de alçak bir saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı da saygıyla andığını bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.