Edirne

Roman vatandaşlardan davullu zurnalı gönüllü askerlik başvurusu

14:28 26 Ocak 2018
Roman vatandaşlardan davullu zurnalı gönüllü askerlik başvurusu

Edirne'de yaşayan Romanlar, Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla Askerlik Şubesine gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Gönüllü askerlik dilekçelerini dolduran Romanlar, davul-zurna eşliğinde Edirne Askerlik Şubesi'ne geldi.

Başvurularını yapan Romanlar, Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik operasyona destek vermek için askere gitmeye hazır olduklarını belirtti.

- "Ülkemiz için ölmeye hazırız"

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, gazetecilere yaptığı açıklamada, ordu içinde verilecek her göreve hazır olduklarını söyledi.

Türkiye'de yaşayan Romanların her zaman devletin yanında olduğunu ifade eden Güyümgüler, şunları kaydetti:

"Roman vatandaşlar olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğünün her zaman destekçisiyiz. Bayrağımızın inmemesi, ezanımızın dinmemesi ve ordumuzun Afrin'de yürüttüğü operasyona destek olmak için arkadaşlarımızla karar aldık ve Askerlik Şubesine dilekçelerimizi bırakarak gönüllü askerlik için müracaatlarımızı yaptık.

Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yedi düvele karşı verdiği mücadeleyi görüyoruz. Ordumuzu ve başkomutanımızın yanında olmak için buradayız. Bizler de varız. Her zaman milletimizin yanındayız. Ülkemiz için ölmeye hazırız."

- "Devletimizin yanındayız"

Çeribaşı Fikri Ocak ise Türk ordusunu desteklemek için gönüllü askerlik başvurusu yaptıklarını belirtti.

Görev verilmesi halinde askere gitmeye hazır olduklarını aktaran Ocak, "Ordumuzun arkasındayız. 80 milyon Türk vatandaşı dimdik duruyoruz. Türkün Türk'ten başka dostu yoktur. Ordumuz, terör örgütlerini yenecek ve Afrin'den onları çıkaracaktır. Yarın beni askere alsalar seve seve kanımın son damlasına kadar savaşırım. Allah ordumuza güç kuvvet versin. Tüm Roman çocukları olarak atalarımızın yaptığı gibi göreve hazırız. Devletimizin yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Dedesinin 1. Dünya Savaşı'nda cephede şehit olduğunu aktaran 70 yaşındaki müzisyen Recep Örs ise Türkiye için her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurgulayarak, "Ben 70 yaşındayım. Askerimizin arkasındayız. Seve seve askere giderim. Ben de şehit olmak istiyorum. Askerde ne görev verilirse yaparım. Su taşırım, yemek yaparım, bulaşık yıkarım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.