Edirne

Mehmetçiğe destek için sahaya asker kepiyle çıktılar

15:38 27 Ocak 2018
Mehmetçiğe destek için sahaya asker kepiyle çıktılar

Edirne'de Mega Genç Spor takımı futbolcuları, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiğe destek olmak için sahaya asker kepiyle çıktı.

Yıldırım İbrahim Acar Spor Tesisleri'nde, U19 ikinci amatör liginde mücadele eden DSİ Spor ile karşılaşacak Mega Genç Spor takımı futbolcuları, maç öncesi ısınma hareketlerini taktıkları asker kepiyle yaptı.

Futbolcular sahaya çıktıkları sırada, "İstikamet Kızıl Elma Bir Ölür Bin Doğarız" yazılı pankartı taşıdı.

Mega Genç Spor Takımı Başkanı Onur Selamsızlardan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla futbolcuların asker kepi takarak maça çıktığını söyledi.

Selamsızlardan, futbolcuların da tüm Türkiye gibi bu kutsal göreve hazır olduğunu hissettirmek istediğini belirtti.

- "Hiçbir kefere sırtımızı yere getiremeyecek"

Takımın sportif direktörü Aytaç Demiran da amaçlarının 2071 ruhunu taşıyan kişiler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Futbolcuların Mehmetçiğe destek olmak için asker kepi taktığını anlatan Demiran, "Cumhurbaşkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'İstikamet Kızıl Elma'. Dualarımız Afrin'de görev yapan Mehmetçiğimizde ve özel harekattaki kardeşlerimizde. Allah yar ve yardımcıları olsun. Allah'ın izniyle hiçbir kefere sırtımızı yere getiremeyecek." diye konuştu.

- "Gerekirse biz de Afrin'e gitmeye hazırız"

Futbolcu Tolga Özbudan (19), Türk askerinin vatanı için Afrin'de mücadele verdiğini, duaların onlarla olduğunu dile getirdi.

Türkiye'de 7'den 70'e tüm vatandaşların Mehmetçiğin yanında olduğunu söyleyen Özbudan, "Gerekirse biz de Afrin'e gitmeye hazırız." dedi.

Doruk Selamsızlardan (17), gerekirse vatan uğruna can vermeye hazır olduklarını belirterek, "Bu vatan şehitlerle var oldu. Kanla destan yazıldı. Tekrar yazmaya da hazırız." diye konuştu.

Umut Can Aplin (16) dayısı Özer Camcı'nın 1997 yılında Tunceli'nin Ovacık ilçesinde şehit olduğunu, kendisinin de vatan için şehit olmaya hazır olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.