Edirne

Araç tescil ve sicil işlemlerinde yeni dönem

11:46 01 Şubat 2018
Araç tescil ve sicil işlemlerinde yeni dönem

Araçların satış, devir ve tescil hizmetlerinin yapılmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bu işlemlerin noterlerde yapılmasına başlandı.

Edirne 1. Noter Başkatibi Özcan Yolagelmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni çıkarılan yönetmelik gereği araç tescil ve sicil işlemlerinin noterlerde yapılacağını söyledi.

Daha önce Türkiye'de yaklaşık 650 trafik tescil şubesinde gerçekleştirilen işlemin artık 2 bin noterlikte yapılacağını belirten Yolagelmez, "Bu işlemlerin geçişi kısmi olarak noterliklere sağlandı. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Daha önce biz satışları gerçekleştiriyorduk vatandaşları trafik tescil şubelerine yönlendiriyorduk. Artık böyle bir uygulama tamamen bitti." diye konuştu.

Yönetmeliğin vatandaşlara kolaylıklar sağladığını ifade eden Yolagelmez, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız normal araç satışını yaptıktan sonra ruhsatını noterliklerden rahat bir şekilde alabilecek. Yani koşuşturma falan kalmayacak artık. Vatandaşa büyük bir kolaylık sağlandı. Ücret açısından ise 181 lira karşılığında ruhsatını alabilecek vatandaş. Koşuşturmaya gerek yok. Daha önceki gibi trafiğe para yatırma işlemi gibi durumlar söz konusu değil artık. Biz noterde 181 lira karşılığında vatandaşa ruhsatını vereceğiz. Şehir dışından araç almaya gelen arkadaşlar da ruhsatını rahat bir şekilde alıp gidebilir."

Noterde işlem yaptıran vatandaşlardan İlyas Sarı da yönetmeliğin vatandaşa kolaylık sağlayacağını belirtti. Ruhsat işlemlerindeki koşturmanın ortadan kalktığını anlatan Sarı, "Ayrıca vakit kaybını önlüyor. Vatandaş için hayırlı bir işlem. Devletin yaptığı güzel bir uygulama. Daha önce bu işlemler için bir kaç yer geziyorduk, vakit kaybı oluyordu. Tek elden işlem bitecek o yüzden güzel bir uygulama." dedi.

Noterde işlem yaptıran Gökhan Erbatu da araç ruhsatının tek bir noktadan alınmasının zaman kaybını önleyeceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.