Edirne

Edirne'de buzağı küpeleme işlemi

18:00 03 Şubat 2018
Edirne'de buzağı küpeleme işlemi

Edirne İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, buzağı küpeleme işlemine devam ediyor.

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, birliğin 2006 yılından itibaren il genelindeki hayvan yetiştiricilerine buzağı küpeleme hizmeti verdiği ifade edildi.

Küpeleme işleminin her yıl Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile imzalanan "Sığır Cinsi Hayvanları Tanımlama, Kimliklendirme ve Kayıt İşlemlerinin Yapılmasına İlişkin Protokol" çerçevesinde yürütüldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Edirne ili merkez ve ilçelerinde küpeleme çalışmaları için 6 adet saha aracımız olmak üzere Birliğimize ait toplamda 13 aracımız bulunmaktadır. 12-20 gün arasında her köye düzenlenen tur sistemi ile il genelinde küpeleme çalışmalarımız 2006 yılından itibaren düzenli bir şekilde devam etmekte. Yönetmelik ile hayvanların tanımlanma süresi 3 aya uzatılmıştır. Yılda ortalama 58 bin 500 adet buzağı küpeleme ve sisteme kayıt işlemlerini gerçekleştirmekteyiz. Buzağıların küpelenmesi için 7 saha elemanımız mevcuttur ve 5 kayıt elemanımız ile küpe taktığımız buzağıların kayıt işlemleri de en geç 10 gün içerisinde gerçekleştirilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.