Edirne

Edirne'de "Okul Sütü Programı"

12:00 09 Şubat 2018
Edirne'de "Okul Sütü Programı"

Edirne Valisi Günay Özdemir, "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde uygulanan program çerçevesinde, Edirne Ticaret Borsası İlkokulu'nda öğrencilere süt ikram edildi.

Birinci sınıf öğrencilerinin dersine konuk olan Özdemir, hem sütün faydalarını anlattı, hem de öğrencilerle birlikte süt içti.

Özdemir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Okul Sütü Programı" kapsamında Edirne genelinde dönem boyunca, 19 bin öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtılacağını söyledi.

Sütün beslenme açısından önemli bir besin olduğunu ifade eden Özdemir, şöyle devam etti:

"Eğitim öğretim de ikinci dönemin başlamasıyla bizde öğrencilere süt dağıtımını başlattık. Çocuklarımızın daha sağlıklı beslenmeleri için ve onların süt içme alışkanlıklarını arttırmak için uygulanan güzel bir proje. Bizde projenin uygulanması konusunu takip ediyoruz. Bu tür projelerle öğrencilerimizin daha sağlıklı olacağını ve daha sağlıklı nesiller yetiştireceğimize inanıyorum. Okullar kapanana kadar öğrencilerimize haftada 3 gün süt dağıtacağız. Edirne'de il genelinde toplam 19 bin öğrencimize dağıtım yapılacak. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Atilla Bayazıt ve kurum müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.