Edirne

Büyükelçi Vural'dan ETSO'ya ziyaret

19:24 09 Şubat 2018
Büyükelçi Vural'dan ETSO'ya ziyaret

Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren'i ziyaret etti.

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Zıpkınkurt, ziyarette, Edirne ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Osmanlıya 92 yıl başkentlik yapmış bugün de tarihi dokusunu taşıyan ve ayakta kalmış eserleri ile sultanların şehri, şehirlerin sultanı olan Edirne ekonomisinin turizm ve tarıma dayalı olduğunu ifade eden Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Türkiye'de pirinç ihtiyacının yüzde 40'ı bölgemizden yetişiyor, ayrıca İlimiz ayçiçek ve buğday ambarı. Tarıma dayalı sanayinin gelişmesi adına odamız olarak çalışmalar yürütüyoruz. Edirne konum itibari ile Türkiye'nin Avrupa'ya açılan yüzü. Bu kapsamda komşu ülkeler ile bağlantılarımızı her zaman sıkı tutuyor, Bulgaristan ve Yunanistan ile çeşitli projeler yürütüyoruz. İlimiz turizm ve ticaret hacminin gelişmesi adına sadece Balkan ülkeleri ile sınırlı kalmıyoruz. Odamız kapılarının tüm dünya ülkelerine açık olmasının yanı sıra, üyelerimizin de dünyaya açılabilmeleri adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

ETSO'nun çalışmaları ve gerçekleştirilmesi planlanan yeni projelerden de söz eden Zıpkınkurt, Vural'a yeni görevinde başarılar diledi.

Büyükelçi Vural ise, görevine başlayalı iki hafta olduğunu aktararak, "Bizim işimiz yeni pazarlar yaratarak ticaretin önünü açmak ve sınır ticaretinin gelişmesinin kolaylaşmasını sağlamak. Bu kapsamda Edirne'nin gelişmesi adına yapılacak çalışmalarda en büyük destekçilerinizden olmaya hazırım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.