Edirne

Edirne'den kısa kısa

16:41 10 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, 24-25 Şubat tarihlerinde Bulgaristan'ın Plovdiv kentinde düzenlenecek Uluslararası Bioagra-Organik Tarım Fuarı'na teknik gezi düzenleyeceklerini bildirdi.

Ergin, yaptığı yazılı açıklamada, tarım fuarlarının üreticiler için faydalı olduğunu ifade etti.

Fuarda, tarım sektöründeki son gelişmeleri yerinde inceleyeceklerini aktaran Ergin, şunları kaydetti:

''20 üreticimizle fuara katılacağız. Güzel bir etkinlik olacak. Bu gezi, çiftçilerimizin yenilikleri görmesi açısından çok önemli. Meriç Ziraat Odası olarak bu tür gezilere önem veriyoruz. Çiftçilerimiz fuarda gördükleri yenilikleri köylerinde anlatacaklar. Önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuar gezisine katılmak isteyen üreticilerimiz odamıza başvurabilirler."

- Başkan Tekin'den kadınlar pazarına ziyaret

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Havsa Üretici Kadınlar Pazarını ziyaret etti.

Başkan Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak ekonomiye katkı veren üretici kadınların her zaman yanlarında olduğunu kaydetti.

Üreten kadınlara belediye olarak destek verdiklerini aktaran Tekin, "İlçemizin üretici kadınlarını ziyaret ettim. Her hafta cumartesi günü belediyemiz önünde tezgah açarak ürettikleri ürünlerini sergileyerek ev bütçesine destek olan kadınlarımızın her zaman yanındayım. Vatandaşlarımızı da pazardan alış veriş yapmaya davet ediyorum. Kadınlarımıza bol kazançlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Saadet Partisi Edirne İl Başkan Yardımcısı Kaya

Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Selim Kaya, emekli maaşı ile ilgili yeni düzenleme yapılması gerektiğini savundu.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, emeklilerin az maaş aldığını ifade etti.

İyileştirmelerin yapılması gerektiğini aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Emekli maaşlarıyla ilgili her yapılan düzenleme, maaşı daha da aşağı çekiyor. Acilen hukümetin 2008 yılında yapılan reformunu güncellemesi gerekir. Yeni bir düzenlemeyle düşen emekli maaşlarının yerine ödedikçe artan bir emekli maaş sistemi kanunlaştırılmalı."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.