Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:21 15 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, ilçe halkının içme suyu elde edebilecekleri bir sistemi kullanıma sokacaklarını bildirdi.

Bostancı, yaptığı yazılı açıklamada, kurulacak sistemin Türkiye'nin farklı yerlerinde kullanıldığını belirtti.

İçme suyunun insan sağlığı için önemine vurgu yapan Bostancı, şunları kaydetti:

"Enez halkı artık 1 liraya 10 litre arıtılmış temiz su içebilecekler. Bir hafta içinde tamamlanması beklenen içme suyu arıtma sistemi ile Enez Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Gençlik Parkı'nda Nahit Şenyurt tarafından yapılan hayrat çeşmenin yanında yeni bir çeşme yapılacak. Bu çeşmeden içme suyu almak isteyen Enez halkının tek yapması gereken çeşmenin üzerinde bulunan para kutusuna 1 lira atması olacak. Çanakkale, Bursa ve Balıkesir gibi şehirlerde de uygulanan bu sistem ile Enez halkı içme suyu masrafından önemli oranda tasarruf etmiş olacak. Su arıtma sistemi halkımıza hayırlı olsun."

- Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Özkan

Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Ayhan Özkan, ilçede uyuşturucu madde kullanımının son dönemlerde arttığını bildirdi.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki genç nüfus için istihdama yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

İlçede uyuşturucu kullanımına bağlı olarak ölümler yaşandığını aktaran Özkan, "Bir taraftan gerekli olan eğitimi alamamış veya yeterli eğitim verilmemiş, diğer taraftan işsiz kalan gençlerimiz, meşru olmayan bir takım yollara sapmaktadır. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olmamıza rağmen bunun kıymetini bilemiyoruz. Başka gençlerin ölmemesi için uyuşturucu ve işsizlik konularında iktidar daha ciddi tedbirler almalı, üretim ve istihdama dönük yatırımlar yaparak, gençlere sahip çıkmalı." ifadelerini kullandı.

- "Bir yılda yüz koroner by-pass ameliyatı yapıldı"

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde bir yıl içinde yüz koroner by-pass ameliyatı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Kalkan, ameliyatların yapılmasında emeği geçen doktor ve hastane çalışanlarını tebrik ederek, plaket ve çiçek takdim etti.

Vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için çaba sarf ettiklerini belirten Kalkan, "Böylesine kutsal anlamı ve yüksek değeri olan bir organizasyonu ve operasyonu 7-8 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirmek hiçbir paha ve kıymet ile ölçülemez. Emek veren herkesin ellerine sağlık. Böylesine uyumlu ve birleştirici bir ekip ruhuyla çalışan bu ekibin tüm çalışanlarına huzurlarınızda tek tek teşekkür ediyor, üstün başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Belediyenin parkmetre uygulaması

Edirne Belediyesi'nce, parkmetre uygulamasına borcu olan vatandaşların ödeme yapması gerektiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, borcu olan vatandaşların mağdur olmaması için biriken borçlarını ödemesi gerektiği belirtildi.

Vatandaşların borçlarını Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Parkmetre birimine ya da işgal harcı alınan noktalardaki, parkmetre görevlilerine araç plakalarını bildirmek koşulu ile ödeyebilecekleri aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Araç işgal harcı borcu bulunan şahıslara yönelik olarak 6183 sayılı kanunun 37. maddesine istinaden usulüne uygun tebliğ işlemleri yapılmaktadır. Tebliğ tarihinden itibaren belirtilen yasal süre içerisinde, işgal harcı ödemesi yapmayan araç sahiplerine gerekli yasal işlemler yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için birikmiş geçmiş dönem araç işgal harcı borçlarını ödemeleri önemle rica olunur."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.