Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:21 23 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü öğrencilere yönelik "Atıkları Geri Kazanalım" Projesi başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, projeyle çocuklarda çevre bilinci kazandırılması ve geri dönüşüm konusunda duyarlılık oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi.

Proje kapsamında kent merkezindeki tüm okullarda eğitim verileceği belirtilen açıklamada, "Eğitimlerde öğrencilere atık piller, atık bitkisel yağlar, elektronik atıklar ve ambalaj atıklarının geri dönüşümleri konusunda bilgiler verilecek. Erken yaşta çevre bilincini oluşturmak ve bu kavramı içselleştirip, ilerleyen dönemlerde de çocukların bunu hayatlarının bir parçası haline getirmelerini sağlamak amacıyla yapılan eğitimlerde, eğlenceli ve eğitici videolarla da sunumlar daha öğretici hale getiriliyor" denildi.


- Lalapaşa'da "Okul Sütü Programı"

Lalapaşa Kaymakamı Şenol Öztürk, "Okul Sütü Programı" kapsamında öğrencilere süt dağıttı.

Milli Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık bakanlıkları işbirliğinde uygulanan program çerçevesinde, Lalapaşa Atatürk İlkokulu'nda öğrencilere süt ikram edildi.

Öztürk, yaptığı açıklamada, okullarda 2. yarıyılın başlamasıyla ilçede eğitim gören okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine süt dağıtıldığını belirterek, program sayesinde daha sağlıklı nesillerin yetişeceğini kaydetti.


- Havsa Belediye Başkanı Tekin'den ziyaret

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, geçtiğimiz günlerde göreve seçilen Havsa Esnaf Sanatkarlar, Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Refik Elmas'ı ziyaret etti.

Tekin, göreve seçilen Elmas ve yönetimini tebrik ederek başarı diledi.

Elmas da Tekin'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.