Edirne

Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

18:58 26 Şubat 2018
Hocalı Katliamı'nın 26. yılı

Edirne'de, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de yaptığı Hocalı Katliamı'nın kurbanları anıldı.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ve Orhun Türkçüler Derneği Edirne Teşkilatı işbirliğiyle Trakya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin konferans salonunda anma programı düzenlendi.

Hocalı katliamını anlatan kısa filmin izlendiği programda, Trakya Üniversitesi öğrencisi Azerbaycanlı Elşad Alirızayev, şiir okudu.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, Azeri birçok öğrencinin Trakya Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü söyledi.

Hocalı katliamını unutmamak, unutturmamak adına destek verdiklerini belirten Çalışkan, "26 yıl önce Azerbaycan Türkleri katledildi, vahşice öldürüldü. Bu soykırımı gerçekleştirenlerden bunun hesabının en kısa zamanda sorulmasını istiyoruz. En kısa zamanda da işgal ettikleri topraklardan çekilmelerini bekliyoruz. Bu soykırımı yapanlar şu an devlet yönetmektedirler. Bunlara gereken cezanın tüm dünya devletleriyle birlikte verilmesi ve soykırımın tanınması gerekir. İnşallah Azerbaycan Türkleri kaybettikleri toprakları en kısa zamanda geri alacaklardır. Bu katliamda hayatlarını kaybeden Azerbaycan Türklerine Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Orhun Türkçüler Derneği Edirne Teşkilatı Başkanı Oğuzhan Yalaman da Ermeni ordusunun 106'sı kadın, 83'ü çocuk 663 soydaşı öldürdüğünü söyledi.

Bugün de aynı acıyı hissettiklerini belirten Yalaman, "Bugün dünya bu insanlık ayıbına ses çıkarmamaktadır. Medeni olduğunu söyleyen Avrupa, uluslararası arenada soykırıma yer vermemektedir." dedi.

Programa, akademisyenler ve Trakya Üniversitesi'nde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.