Edirne

Edirne'den kısa kısa

15:30 27 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışına 12 ekiple müdahale ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve buzlanmadan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı küreme ve tuzlama çalışması yapıldığı belirtildi.

Vatandaşların gerek duyulmadıkça kendi araçlarıyla trafiğe çıkmamaları ve toplu taşımayı kullanmaları önerilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Edirne Belediyesi ekipleri kent merkezinde ve mahallelerde 4 bobcat, kar küreme ekipmanlı bir greyder, 2 kepçe, kar küremeli 4 yükleyici, 7 kamyon, 4 traktör ile çalışmalarını gece boyunca sürdürürken, bu çalışmalar sırasında 150 ton tuz ile tarihi köprüler, tarihi yollar ve kavşaklar için de 6 bin litre solüsyon ayrıca trafiğe kapalı alanların ve kaldırımlarda da 1 ton granürlü gübre kullandı."

- Sokak hayvanlarına mama desteği

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı sonrasında sokak hayvanlarını unutmadıklarını belirtti.

Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, kar altında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanların mama desteği verdiklerini aktardı.

Belediye olarak sokak hayvanlarına duyarlı olduklarını kaydeden Gürkan, "Edirne Belediyesi olarak sevimli dostlarımızın her zaman yanında olduk. Kar yağışıyla birlikte ekiplerimizin kentin farklı noktalarına, sokak hayvanlarının en yoğun olduğu bölgelere giderek, onlar için mama takviyesinde bulundu. Buradan Edirneli vatandaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Sevimli dostlarımız için kapımızın önüne bir kap yemek koyarak, aç kalmalarını önleyebilir; onlara sevginizi bir kez daha gösterebilirsiniz. Ekiplerimiz sadık dostlarımız için gıda takviyesine devam edecek." ifadelerini kullandı.

- Afet eğitim semineri

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeline yönelik afet eğitimi semineri düzenlendi.

İl Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde, Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) eğitmenleri olası afet durumlarında yapılması gereken faaliyetleri katılımcılara anlattı.

Eğitmenler, afet durumlarına karşı herkesi ev ve iş yerlerinde tedbir alması gerektiğini kaydetti.

-DOÇEK'ten doğa yürüyüşü etkinliği

Keşan Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK), Gelibolu'nun Kelaltı köyünde doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.

DOÇEK Yönetim Kurulu Üyesi Gürel Serin, yaptığı yazılı açıklamada, yürüyüş etkinliğini soğuk ve yağışlı hava altında doğayla iç içe gerçekleştirdiklerini belirtti.

Doğa yürüyüşünün 42 kişinin katılımıyla gerçekleştiğini ifade eden Serin, "Hafta içi ve gece yağan yağmur nedeniyle yer yer şifalı çamur dediğimiz bir parkurda, herkesin keyif aldığı güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bizler ile birlikte yürüyen arkadaşlarımızın olumlu görüşleri bizleri mutlu ediyor. Doğayı doğada yaşamak isteyen herkesi yürüyüşlerimize bekliyoruz." ifadelerini kulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.