Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:25 27 Şubat 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkal, Vergi Haftası dolayısıyla Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ETSO) ziyaret etti.

Başkal, ziyaretinde, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ve ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren'le bir araya geldi.

ETSO Başkanı Zıpkınkurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Toplumumuzun tüm kesimlerinde gereken vergi bilincinin oluşturulması hususunda son derece önemli bir işlevi yerine getiren ve bu yıl 29'uncusu kutlanan Vergi Haftası'nı kutluyor, mükelleflerimize bol kazançlı günler diliyorum." dedi.

Başkal da verginin önemine değinerek, "Vergi gelirleri tüm kamu hizmetlerinin etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesinde gerekli olan ekonomik kaynağın sağlanmasında büyük önem taşımaktadır. Biz de tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte toplumda vergi bilinci oluşturmak için çalışmalarımıza ve kurumlarla işbirliklerimize devam ediyoruz. Bu sebeple sizlere de işbirliğiniz için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

- Edirneli öğrencilerin başarısı

Edirne Bahçeşehir Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Robotik Takımı, Bursa'da gerçekleşen Robotik Turnuvası'nda 'İlham veren takım' ödülünü kazandı.

Okuldan yapılan yazılı açıklamada, elde edilen başarı sonucunda 10-11 Mart tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan First Lego League 14'üncü sezon ulusal turnuvasına katılmaya hak kazanıldığı belirtildi.

Okul müdürü Aysun Yiğitsoy, katıldıkları robotik turnuvalarında sürekli ödül aldıklarını belirterek, "Bu turnuvalarda başarılı olmak kadar devamlılığı sağlamak ve çıtayı yükseltmek de çok önemlidir. Biz, her iki hedefimize de bugüne kadar ulaştık. Hem bu turnuvalara her yıl katıldık hem de ABD’de gerçekleştirilen yarışmalarda bayrağımızı dalgalandırdık, İstiklal Marşı’mızı söyledik, oradan da büyük başarılarla döndük." ifadelerini kullandı.

- Öğretmen performans sistemi

Eğitim Bir-Sen Edirne Şube Başkanı Erdinç Dalgıç, 12 ilde pilot olarak başlatılan öğretmen performans sistemini eleştirdi.

Dalgıç, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu uygulamanın öğretmenleri mağdur edeceğini iddia etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) uygulamadan vazgeçmesi gerektiğini belirten Dalgıç, şunları kaydetti:

"MEB'in eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısının olmayacağı, aksine kurumsal bütünlüğü, çalışma barışını ve iş birliğini zedeleyecek performans değerlendirme sistemini uygulamaya koymaya çalışması kabul edilemez. Bakanlığın aceleci ve plansız bir tavırla, hukuki ve kanuni dayanağı olmayan, öğretmene, öğrenciye ve eğitime somut hiçbir katkısının bulunmadığı açık olan performans değerlendirme sistemini uygulamaya koymaktaki gereksiz ısrarı, hatalara ve mağduriyetlere sebep olacaktır."

- Vergi Haftası

Havsa Vergi Dairesi Başkanı Gaffar Koçak, Vergi Haftası dolayısıyla Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin'i ziyaret etti.

Tekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Vergi Haftası'nı kutladı.

Koçak da Tekin'e teşekkür ederek görevinde başarılar diledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.