Edirne

Edirne'den kısa kısa

11:28 01 Mart 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Liseler Arası Satranç Turnuvası ön eleme müsabakaları tamamlandı.

Edirne Bahçeşehir Kolejinden yapılan açıklamada, Edirne Liseler Arası Satranç Turnuvası ön eleme müsabakalarının yapıldığı, müsabakalar sonucuda Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesi Satranç Takımının altı maç yaparak finale yükseldiği belirtildi.

Takımın bu sonuçla Edirne'yi Tekirdağ'da düzenlenecek grup müsabakalarında temsil etmeye hak kazandığı kaydedilen açıklamada, Okul Müdürü Aysun Yiğitsoy'un şu değerlendirmelerine yer verildi:

"Düşünen, sorgulayan, hayatta hep bir adım sonrasını düşünen bireyler yetiştirmek için yola çıkan Edirne Bahçeşehir Anadolu ve Fen Lisesinde, gelen bu başarı bizim doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Bu başarılarda emeği geçen başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi kutluyorum."

- Gümrük muhafaza memurları yakın savunma öğrendi

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yakın savunma dersi alan gümrük muhafaza memurlarına sertifikaları verildi.

İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, gümrük savunma memurlara karşılaşabilecekleri saldırılara karşı kendilerini koruyabilmeleri amacıyla 5 gün süreyle yakın savunma tekniği eğitimi verildiği aktarıldı.

Eğitimlere Kapıkule, Dereköy, İpsala, Pazarkule, Hamzabeyli ve Ambarlı'dan gelen 18 gümrük muhafaza memurunun katıldığı kaydedilen açıklamada, 60 teknikten oluşan uygulamalı eğitimle gümrük muhafaza memurlarına, bir saldırıyla karşılaşmaları halinde hiç kimseye zarar vermeden saldırganı bertaraf edip kontrol altına alma yöntemlerinin öğretildiği ifade edildi.

Açıklamada, eğitim sonunda gümrük muhafaza memurlarına sertifikalarının Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Ulaşdır'ın katıldığı törenle verildiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.