Edirne

Edirne'den kısa kısa

11:41 01 Mart 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER), Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Romanya Turizm Fuarı'na katıldı.

ETTDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, fuarın, Romanya Seyahat Acenteleri Ulusal Birliği, Romanya Ticaret ve Sanayi Odaları, Romanya SPA Kuruluşları Örgütü, Romanya Turizm İşverenleri Federasyonu ve Kırsal, Ekolojik ve Kültürel Turizm Ulusal Birliği tarafından desteklendiğini ifade etti.

ETTDER'in Romanya'daki fuara ilk kez katıldığını aktaran Bacıoğlu, şunları kaydetti:

"Amacımız Edirne'nin etki alanında potansiyeli yüksek ülke ve şehirlerde olmak ve Edirne’yi nitelikli olarak maliyet-fayda unsurlarını dikkate alarak tanıtmaktır. Bu amaçla şehrimize en çok turistin geldiği ülkeler olan Bulgaristan ve Yunanistan'dan sonra Romanya’ya da açıldık. Gelecek yıl Sırbistan veya daha tematik fuarlara da katılabiliriz. Ayrıca fuara katılımda ve yer tahsisinde destek veren Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Sofya Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’ne, Edirne Belediyesi’ne, broşür desteği için Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’na, ürün desteği için Keçecizade Badem Ezmesi ve Edmis Meyve Sabunları firmalarına, Edrinus Edirnekari Atölyesi’ne teşekkürler ediyoruz."

Açıklamada görüşlerine yer verilen ve fuarda Edirne standında yer alan ETTDER Genel Sekreteri Neslihan Çakır, "ETTDER olarak ilimizi tanıtmak adına yaklaşık 4 yıldır ulusal ve uluslararası fuarlara aktif katılım sağlıyoruz. Romanya turizm pazarından Edirne’nin de pay alması adına buradayız." ifadelerini kullandı.


- "Sokak hayvanları unutulmadı"

AK Parti Edirne İl Başkanlığı İl Yönetim Kurulu üyeleri, soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarını unutmadı.

AK Parti Edirne Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Sinem Çetin Ayaydın, AK Parti İl Sosyal Politikalar Başkanı Dilek Yalçın, AK Parti İl Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Sevda Can, AK Parti İpsala İlçe Koordinatörü İsmet Özçiftçi, karda ve soğuk havada yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını besledi.

AK Parti Edirne Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Sinem Çetin Ayaydın, barınaklar dışında sokaklarda yaşayan sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını belirterek, tüm Edirnelilerin sokak hayvanlarına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.