Edirne

GAZDAŞ'tan kombi uyarısı

17:17 02 Mart 2018
GAZDAŞ'tan kombi uyarısı

GAZDAŞ, kombilerin donma tehlikesinin alınabilecek basit tedbirle önlenebileceğini duyurdu.

Trakya’da birkaç gündür devam eden kar yağışı ile tüketicilerin sıkıntı çekmemesi için uyarılarda bulunan GAZDAŞ, kombi cihazlarının donmaması için alınabilecek tedbirleri açıkladı.

GAZDAŞ Trakya Bölge Direktörü Tamer Akaslan, yaptığı yazılı açıklamada, karlı havalarda evleri en iyi şekilde ısıtacak yakıtın doğal gaz olduğunu belirterek kombi cihazlarında donma tehdidinin de doğru kullanım ve alınacak basit tedbirlerle önlenebileceğini kaydetti.

Kombilerin donmaması için en önemli tedbirin doğru montaj olduğunu aktaran Akaslan, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Öncelikle montaj aşamasındaki hermetik kombilerin GAZDAŞ’ın izin verdiği yere monte edilmesi gerekiyor. Bu, hem yanmış gazların dışarı atılması hem de gerekli taze hava dışarıdan alınabilmesini sağlayacak en kritik unsur. Trakya’da her sene yaşadığımız soğuk ve karlı havaları düşündüğümüzde tüketicilerimizin kombilerini mutlaka rüzgar, rutubet ve donma gibi dış etkenlerden korunmuş ve iyi havalandırılmış bir mekana monte etmeleri gerekiyor. Balkona yapılan monte işlemlerinde dahi ya balkon tamamen kapatılmış veya dolapla muhafaza altına alınmış olmalı. Ayrıca kombi altında bulunan sıcak-soğuk su kombi boruları açıkta bırakılmamalı, izolasyon malzemeleri ile koruma altına alınmalı."

Bu tedbirlerin yanı sıra tüm tesisatı koruyacak tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Akaslan, kombilerin kısa süreliğine kapatılması halinde elektrik beslemesi ve gaz vanasının mutlaka açık tutulması gerektiğini bildirdi.

Akaslan, "Aksi takdirde donmaya karşı emniyet sistemi devreye girmeyecektir. Eğer kombinizi uzun süre kullanılmayacaksanız donmayı önlemek için kombi içerisindeki kullanım suyu, kalorifer hattı ve radyatörlerin içinde bulunan su tamamen boşaltın. Karlı ve çok soğuk havalarda elektrikler kesilirse kombi içerisindeki kullanım suyunu boşaltın, vanaları kapatın. Kombiden açığa çıkan su buharının çok soğuk havalarda kombi bacalarında oluşturduğu buz sarkıtları, kombi bacasını yerinden çıkarabilir veya kombi bacasının tıkanmasına sebep olabilir. Bu sarkıtları dikkatli şekilde temizleyin." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.