Edirne

Edirne'den kısa kısa

17:51 06 Mart 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne Belediyesi, Edirne Kent Müzesi’nde geleceğin rehberlerini yetiştiriyor.

Edirne’de faaliyet gösteren okullardan gelen 20 öğrenci, geleceğin rehberi olmak için ilk adımı attı.

Kentin vizyonuna önemli bir katkı sağlayan Edirne Kent Müzesi’nde deneyimli personellerden müze hakkında eğitim alan öğrenciler, 3 haftanın sonunda sınıf arkadaşlarına rehberlik edecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, müzelerin kültürlerin nesilden nesle aktarılmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Müzelerin toplumların kültür sanat hazinelerinden olduğunu ifade eden Gürkan, bir milletin kültürünün geleceğinin, geçmişte yaşananların bilinmesine, günümüze taşınmasına ve geleceğe aktarılmasına bağlı olduğunu söyledi.

Bu amaçla Edirne'ye kazandırdıkları Edirne Kent Müzesinin, kentin 8 bin 300 yıllık geçmişine ışık tuttuğunu ve geçmişle gelecek arasında bağ kurduğunu anlatan Gürkan, şöyle konuştu:

"Bugün 20 öğrenci gelecek için önemli bir adım attı. Edirne Kent Müzesi’nde rehberlik eğitimi alacak öğrenciler, eğitim süresi sonunda sınıf arkadaşlarına müzeyi gezdirecek. Öğrenciler 3 hafta sadece cumartesi günleri müzeye gelerek 60 dakikalık bir programla müzenin ilk bölümünü rehberlerimiz ile hem öğrenecekler hem müzeyi gezecek. Son hafta pazartesi günüden başlayarak cuma gününe kadar her gün 4 sınıf belirlenecek ve seçilen öğrenciler kendi sınıflarına Edirne Kent Müzesi’nde rehberlik edecek. Program sonunda öğrencilere katılım sertifikası vereceğiz."

- Kuşkonmaz üreticiliğini teşvik

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne’de kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin önde gelen kuşkonmaz üreticisi Nomad Tarım’dan Arman Badur, Osman Dağlı ve İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, Başkan Gürkan'ı ziyaret ederek kuşkonmaz üreticiliği hakkında bilgi verdi.

Kuşkonmaz üreticiliğinin Edirne için yeni ve büyük gelir kaynağı olacağını belirten Gürkan, "Yapılan istişareler sonucunda kuşkonmaz üretimi için Karaağaç iklimi ve toprağının, üretime yatkın olduğunu gördük. Eğer çalışmalarımız olumlu sonuçlanırsa kırsal kalkınmanın sağlanmasına katkı için Edirne’de kuşkonmaz üreticiliğini teşvik edeceğiz." dedi.

Türkiye’de kuşkonmaz üretiminin artmasının ihracatı da arttıracağına dikkat çeken Badur ise Türkiye'nin kuşkonmaz ihtiyacını karşıladıklarını belirterek her sene üretimin yüzde 50 artığını dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.