Edirne

Edirne'den kısa kısa

10:46 08 Mart 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirneli müzisyen Vedat Haseki, Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerine deneyimlerini aktardı.

Haseki, okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, müzikle herkesin bir araya geldiğini müziğin birleştirici gücünün yüksek olduğunu belirterek "Ninni dinleyerek başlarız müzikle iç içe olmaya daha sonra masallarla devam ederiz. 3 nesil aynı şarkıları dinliyor seviyor benimsiyor." dedi. Haseki, geçmişten günümüze müzik akımlarından da örnekler verdi.

Haseki, kızı Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı okutmanı Burcu Coşkun’u sahneye davet etti. Haseki klavye ile coşkuna eşlik ederken, Burcu Coşkun yan flüt eşliğinde şarkı söyledi.

Programda müzisyenler Enver Camcıoğlu da Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi.

- "Özel Eğitim Bireylerinin Beslenmesi" semineri

Keşan Gazi Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından, "Özel Eğitim Bireylerinin Beslenmesi" konulu seminer verildi.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminerde, Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Emre Can Karakaşlı tarafından, özel eğitim öğrencilerinin velileri ve kurumlarda görevli eğitimcilere bir sunum yapıldı.

Sunumda, bedensel ve zihinsel engelli öğrencilerin beslenmesinde dikkat edilmesi gerekenler, ailelerin bu anlamda neler yapmaları gerektiği, özel eğitimde yemek yeme becerisi, özel eğitim öğrencileri ve obezite ilişkisi konularında bilgi verildi.

Seminere, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.