Edirne

Edirne'nin turizm potansiyeli artıyor

16:50 13 Mart 2018
Edirne'nin turizm potansiyeli artıyor

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan "Edirne'nin Türkiye ve dünya turizminde güçlü bir yer edinmesini sağlamak istiyoruz." dedi.

Gürkan, Türk Hava Yolları Sofya Müdürlüğü ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği işbirliğinde Bulgaristan'ın Sofya şehrinde düzenlenen Türkiye Tanıtım Etkinlikleri'ne Edirne'nin de katıldığını hatırlatarak, kenttin tanıtımı için bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Edirne'deki yaklaşık 3 milyon ziyaretçi sayısını önümüzdeki ilk 5 yıl içerisinde 5 milyon, 10 yıl içinde 10 milyona çıkartmayı hedeflediklerini anlatan Gürkan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Edirne için potansiyel olabilecek düzeyde olan her ülkede bu tanıtımlara katılmak gerektiğini düşünüyorum. Bu projemize öncelikle bize yakın olan komşu ülkelerden başladık. Türkiye’ye tur düzenleyen acenteler ile birebir ilişkilerin kurulması, Edirne'nin tanıtımının birebir gerçekleştirilmesinin faydası ilerleyen zamanlarda görülecek. Bugün yaptığımız bu yatırım ilerleyen günlerde turizm olarak bize geri dönecektir. Amacımız bu tür etkinliklere katılarak, Edirne'nin Türkiye ve dünya turizminde güçlü bir yer edinmesini sağlamak istiyoruz."

Edirne'de Kakava, Hıdırellez, Kırkpınar Yağlı Güreşleri festivallerinde ve tatillerde taşıma kapasitesini zorlayan bir yoğunluk yaşadığını ifade eden Gürkan, kentin normal zamanlarda turizm pastasından yeterli konaklamalı payı alamadığını belirtti.

Edirne'nin geleceğini turizm üzerine kurduklarını ifade eden Gürkan, "Bununla ilgili çalışmalarımızı, hedeflerimizi şimdiden belirledik. Hürriyet Gazetesi ve Edirne Ticaret Odası ile organize ettiğimiz Edirne Turizm Zirvesi / Turizm Panelinden de birçok dersler çıkardık. İnanıyoruz ki Edirne her geçen gün yükselmeye devam ederek hak ettiği noktaya gelecektir." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.