Edirne

14 Mart Tıp Bayramı

14:22 14 Mart 2018
14 Mart Tıp Bayramı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Ahmet Tezel, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili verilen cezaların caydırıcı olmadığı açıktır." dedi.

Tezel, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla TÜ Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının her gün şiddetle yüz yüze sağlık hizmeti vermeye çalıştığını söyledi.

Sağlık hizmeti verirken canından olan sağlık çalışanları olduğunu belirten Tezel, şöyle konuştu:

"Her birini rahmet ve saygı ile anıyorum. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili verilen cezaların caydırıcı olmadığı açıktır. Önemli olan sağlık çalışanını toplum gözünde hak ettiği saygı ve sevgiye ulaştıracak uygun kültürün geliştirilmesi ve bunun ısrarla uygulanmasıdır. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyor ve bir an önce son bulması için tüm paydaşların büyük bir çaba göstermesi gerektiğine inanıyoruz."

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı ve Edirne Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ise, 14 Mart'ın bayram havasında geçmesi gerektiğini ifade etti.

Sağlık çalışanlarına yönelik her yıl 14 Mart'a aynı konuların ele alındığını aktaran Tanrıkulu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için önlemler alınması gerektiğini dile getirdi.

Edirne Sağlık Müdürü Vekili Uzm. Dr. İshak Yıldırım da, sağlık çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi ve en iyi şekilde sağlık hizmeti vermeleri için çalışma yaptıklarını söyledi.

Afrin'de görev yapan sağlık çalışanlarının da 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Yıldırım, tüm sağlık çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Edirne Tabip Odasınca meslekte 30, 40 ve 50 yılını dolduran doktorlara plaket verildi.

Törende, TÜ Devlet Konservatuvarı korosu tarafından konser verildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.