Edirne

İnsanlar 4 ayrı karaktere ayrılıyor

16:30 15 Mart 2018
İnsanlar 4 ayrı karaktere ayrılıyor

Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı ve İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Pınar Seden Meral, insanların dört ayrı karaktere ayrıldığını söyledi.

Meral, Edirne Belediyesinin bünyesinde kurulan Edirne Akademi'de yaptığı konuşmada, insanların en az kendini tanıdığını söyledi.

İnsanların yeterince kendilerini tanımaya zaman ayırmadığını belirten Meral, şunları söyledi:

"Kendini tam anlamıyla tanımak, kendini tam anlamıyla kabullenmek bir zihinsel olgunluk gerektiriyor. Kendimizi tanıdığımızda potansiyelimizi de açığa çıkartıyoruz. Bizi ne sinirlendirir? Ne üzer? Ne mutlu eder? Tüm bunların farkına varıyoruz. Bulunduğumuz ortamları da buna göre düzenliyoruz. Kendini bilerek, 'Hayır' demek ya da arzu ve hevesle 'Evet' diyerek, hayatımızı düzene koyabiliriz. İlk sormamız gereken soru 'Kendimizi tanıyor muyuz?' Doğru iletişim kurmak çok önemli. İletişim aslında bir etkileşimdir. Yorgun ve stresli olduğumuzda, karnımız aç olduğunda çatışmalara daha fazla açık oluyoruz. Bunu önlemek elimizde.

Huzurlu bir ortamda bulunmayı arzu ediyorsak iletişim sorumluluğunu almak gerekiyor. Kendimizi tanımadan başkalarını tanıyamayız. Karakterlerimiz, çalışma tarzını da etkiliyor."

İnsanları dört karaktere ayıran Meral, sarı renkli karakterlerin çok hareketli, kahkahaları ve ses tonları yüksek olduğunu belirtti.

Sarı renkli karakterlerin arkadaş canlısı olduğunu ifade eden Meral, konuşmasına şöyle devam etti:

- Sarılar arkadaş canlısı

"Canlılığı diğerlerine göre daha belirgindir. Arkadaş canlısıdır. Yabancılarla kolaylıkla ilişkiler kurabilirler. Girişken ve enerjiktir. Neredeyse hiç yorulmazlar. Masa başı iş sevmezler. Sarı karakterli öğrencilerin, derste kısa sürede dikkatleri dağılır. Aktif ve sportif işlerden hoşlanırlar. Ayrıntıyı çok sevmezler, unutkan ve dalgınlardır. Geniş bir çevreye sahiptir. Sarı karakterli birisini sevmemek mümkün değil. Diğer gruplara göre daha az düzenlidirler.

- Mavi mükemmeliyetçi

Mavi karakterli kişiler mükemmeliyetçi ve düzenli olduğunu anlatan Doç. Dr. Meral, "Her şeyleri uyum içindedir. Ahenge en anlamda önem verirler. Bu düzene uygun olmasını beklerler. Kurallara en çok bağlı olan karakterlerdir. Bazen hayatı zorlaştırabilir. Hesaplı ve kitaplı insanlardır. Her durum için bir başka planı daha vardır. Çok yönlü düşünür. Hassas insanlardır. Duygularını açıkça ifade etmezler.' Maviler en detaycı gruptur. Kırmızı karakterli kişiler dominanttır. Kıyafetleri ve duruşlarıyla kırmızı karakterli kişileri ayırt edebilirsiniz. Gücü seven kişilerdir. Gücünü kabul ettirmek ister. Sonuç odaklıdır.

- Kırmızılar sonuç odaklı, yeşiller barışçıl

Kırmızı karakterli bir yöneticiyle anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Süreçte yaşananları önemsemezler, onlar için sonuç önemlidir. Yeşil karakterli kişiler barışçıl ve sakindir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.