Edirne

Edirne'de çocuklar için yangın güvenliği programı

17:50 21 Mart 2018
Edirne'de çocuklar için yangın güvenliği programı

Edirne Belediyesi'nce, çocuklar için yangın güvenliği eğitim programının oluşturulacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesi ile Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü proje kapsamında, 10-12 yaş grubundaki çocuklar için yangın güvenliği ve sivil savunma eğitim programı oluşturmak için çalışmaların başladığı belirtildi.

Konuyla ilgili itfaiye binasında toplantı gerçekleştiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Toplantıya Edirne Belediyesi AB-Uluslararası İlişkiler Birimi, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Haskovo İtfaiyesi’nden proje ekiplerinin ve yangın güvenliği uzmanları ile bir pedagog katıldı. Toplantının ana gündemi proje kapsamında gerçekleştirilecek bir faaliyet olan 10-12 yaş grubu çocuklara yönelik yangın güvenliği ve sivil savunma eğitimi için eğitim programı oluşturmak ve bağlantılı diğer proje faaliyetlerinin planlanması ve uygulanmasına yönelik konular oluşturdu.

Sınır ötesi bölgede doğal ve insan kaynaklı tehlike ve afetlerin önlenmesi ve bunların risk ve sonuçlarının hafifletilmesi hedefindeki proje kapsamında Edirne Belediyesi bir tam donanımlı kurtarma aracına sahip olurken, çocukların da sivil savunma ve yangın güvenliği bilgisini ve ilgisini arttırmaya yönelik eğitimler ve faaliyetler gerçekleştirilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.