Edirne

Ritmik Cimnastik Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası

16:54 24 Mart 2018
Ritmik Cimnastik Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası

Ritmik Cimnastik Kulüpler Arası Türkiye Şampiyonası, Edirne'de başladı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de cimnastik alanında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Sporcuların dünya çapında başarılı sonuçlar elde ettiğini aktaran Bağcı, "Geçen hafta ve bu hafta Artistik Cimnastik Dünya Kupası'nda almış olduğumuz madalyalar bizi memnun etti. Bu yıl bizim için çok önemli bir yıl çünkü olimpiyat elemeleri başlayacak. Büyük ve gençler kategorilerindeki sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Güzel sonuçlar elde etmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Zekeriya Kaya da Gençlik ve Spor Bakanlığının cimnastik ile ilgili önemli yatırımlar yaptığını dile getirdi. Cimnastikte altyapı çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaya, şampiyonaya katılan sporculara başarılar diledi.

Konuşmaların ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Açılışta gösteri yapan cimnastikçiler sahaya Edirne Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı "Verem hastalığı düzenli tedavi ile şifa bulur." yazılı pankart ile çıktı.

Cimnastik Milli Takımı sporcuları da şampiyona öncesi bir gösteri sundu.

Edirne, İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla'dan 31 kulüpten, 156 sporcunun katıldığı şampiyona yarın sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.