Edirne

"Keşan halkına çifte müjdeyi vermiş olacağız"

17:26 04 Nisan 2018
"Keşan halkına çifte müjdeyi vermiş olacağız"

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yalınkılıç, "Yapımı devam eden Keşan Devlet Hastanesinin yeni binasındaki ufak tefek pürüzler gideriliyor. İnşallah hem açılış hem de temel atma törenini aynı anda yaparak Keşan halkına çifte müjdeyi vermiş olacağız." dedi.

Yalınkılıç, yapımı devam eden devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ı da ziyaret eden Yalınkılıç, burada yaptığı konuşmada, Ağız Diş Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin yapılacağı yerin temini için katkılarından dolayı Özcan'a teşekkür etti.

Maliyeti 30 milyonu bulacak yatırımın Keşan'a kazandırılacağını belirten Yalınkılıç, "İçerisinde Ağız Diş Sağlığı Merkezi olan ve koruyucu sağlık hizmetleri barındıran bir yapı olacak. İki ayrı bina da yapmayı planlıyoruz. Bu tesislerle inşallah Keşan'ın 30-40 yıllık sağlık ihtiyacını karşılayacağız. Yapımı devam eden Keşan Devlet Hastanesinin yeni binasındaki ufak tefek pürüzler gideriliyor. İnşallah hem açılış hem de temel atma törenini aynı anda yaparak Keşan halkına çifte müjdeyi vermiş olacağız." diye konuştu.

Belediye Başkanı Özcan da Sağlık Bakanlığına ilçeye sağladığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Sağlık Bakanlığına tahsis ettiğimiz yaklaşık 3 bin 800 metrekare bir arsamız daha var. Oraya Ağız Diş Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, içerisinde koruyucu sağlık hizmetleri, obezite hizmetleri, kanser tarama hizmeti, madde bağımlılığı takip merkezi gibi hastalıkları önleyici ve kötü alışkanlıklardan kurtulmalarını sağlayacak, sigara bırakma, alkolü bırakma gibi hizmetlerin içinde olacağı bir kompleks daha yapmak istiyorlar. Keşan halkı adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, yeni Keşan Devlet Hastanesi ve yapılması planlanan Ağız Diş Sağlığı ve Sağlıklı Yaşam Merkezi arazisinde incelemelerde bulunduklarını belirtti. Boyalık, en kısa sürede yatırımların açılışlarını yapacaklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.