Edirne

Edirne'den kısa kısa

18:40 04 Nisan 2018
Edirne'den kısa kısa

Edirne'nin içme suyu ihtiyacının karşılanması için DSİ tarafından inşa edilen isale hattı ve içme suyu arıtma tesislerinin Edirne Belediyesine devri gerçekleşti.

Edirne Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kente Kırklareli Kayalı Barajından içme suyu sağlanması amacıyla maliyeti belediye tarafından karşılanmak üzere DSİ tarafından yapılan isale hattı ile arıtma tesislerinin devri belediyede düzenlene törenle yapıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, törende yaptığı konuşmada, projenin kentin 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak dev bir proje olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"DSİ Genel Müdürlüğü ile 2015 yılında yaptığımız protokol gereği DSİ’nin bizim adımıza, parasını Edirne Belediyesinin 30 yılda, 30 eşit taksitte ödemesi kaydıyla Kırklareli Kayalı Barajı’ndan 58 kilometre mesafeden binlik çelik borularla yılda 20 milyon 500 bin metreküp temiz su getirmeyi ve yine bu proje kapsamında Lalapaşa Kavşağı’na yapmış olduğumuz yeni arıtma tesisinde arıtarak şehre vermeyi hedefliyoruz."

Projenin 2017 Aralık ayı itibarıyla bittiği ve daha önce şehri su temin ettikleri Süloğlu Barajı ile Paşaçayırı’ndaki 13 kuyudan su alımını kestiklerini dile getiren Gürkan, "Edirne’ye, Kırklareli Kayalı Barajı’ndan yılda 20 milyon 500 bin metreküp temiz suyu getirmeye ve Edirneli hemşehrilerimiz evlerine iletmeye başladık. Edirnemizin önümüzdeki 40 yıllık su ihtiyacını karşılayacak dev bir projeydi. Tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk." dedi.

DSİ 11. Bölge Müdür Yardımcısı Serkan Genç de projenin Edirne’ye hayırlı olmasını dileyerek, "Bizler kamu görevimizi yerine getirdik. Su kaynağımızı Süloğlu Barajı’dan Kayalı Barajına çevirdik. Süloğlu Barajı artık tarımsal sulama için kullanılacak." ifadelerini kullandı.

- Avukatlar Günü

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Demirkıran mesajında, avukatların hukuk sisteminin en önemli öğelerinden olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Avukatlarımız, birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren, haklının ve ezilenin yanında dimdik ayakta duran, toplum içerisindeki adaletin yapı taşlarından birisi ve ayni zamanda hukuk sisteminin en önemli öğeleridir. Savunma hakkı gibi kutsal bir kamu hizmeti gören avukatlarımızın tüm toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma yerleşmesi arzusu ile avukatlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.